isha
  hej!

  Jag läser sam (beteende) andra året, vilka kurser måste jag ha läst för att komma in på tandhygienistprogrammet (Göteborgs Universitet) och vad måste jag ha för betyg i genomsnitt?

  Hur räknar de för att välja om man har tillräkligt med "betyg"/"poäng" till just det programmet? och vad gör högskoleprovet för skillnad?

  Tacksam för svar

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV
  hej Isha,
  Tandhygienist - kräver Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2.
  Matematik 2b och Samhällskunskap 1b. Som du ser på http://www.gymnasieguiden.se/files/uploads/150122/Programplan_SA.pdf får Naturkunskap 2 läsas som programfördjupande. Du måste välja läsa den för att bli behörig.

  Vad gör högskoleprovet för skillnad ? Läs på http://www.fragasyv.se/info/om-att-soka-utbildning-pa-eftergymnasial-niva och hör av dig om du har frågor efter det.

  Antagning.se räknar ut Meritvärde på dina gymnasiebetyg och hur de räknar kan du läsa här https://www.antagning.se/Global/Faktablad%20HSV-VHS/gymnasiet-gy2011.pdf och https://www.antagning.se/Global/Faktablad%20SYV/for-dig-som-vill-soka-GY11.pdf

  Om vad du måste ha för betyg i genomsnitt, vet vi inte. Det är precis som när du sökte till gymnasiet: du söker med de betyg du har & konkurrerar med de övriga som söker samma utbildning samma år. Deras betyg är precis som dina ännu inte satta. Vi vet, alltså inte, var antagningsgräns kommer att ligga... samma princip som vid antagning till gymnasiet. Vi kan se vad som krävdes förr men det kan ändras och både gå upp och ner. Vid förra årets antagning krävdes det 17.5 på betyg (vilket motsvarar B-betyg i alla kurser) och 0.95 på Högskoleprovet.

  Mvh Milla SYV
  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga