Kimia
    För att få 1,5 eller högre på Hp.

    Mvh
    • : Hej! Det beror helt på hur de s.k. normeringstabellerna ser ut. Dessa kommer 4 veckor efter provet, och där kan man få reda på hur mycket en viss poäng motsvarar i normeringen. Om du kollar på förra höstens normering skulle du behöva 60-62 och 61-63 på kvantitativ resp. kvantitativ del. Så egentligen är det omöjligt att få ett exakt svar i förväg. Det jag rekommenderar är att göra ditt bästa och se hur långt det räcker. Du kommer få en uppfattning av hur provet är uppbyggd + vad dina svagheter är. Därefter övar du på dina svagheter och fortsätter. Du kan alt. läsa kurser på komvux för att höja meritvärdet.
    • Julia : En mycket bra kommentar! Tack Brendan för hjälpen!
    • : Ingen orsak, bara roligt att hjälpa till :)! Med vänlig hälsning,

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Kimia!
    Det högskoleprovet som ägde rum nyss, den 28 mars 2015 - innehöll 160 frågor. För att få 1,5 på HP är det circa 75% av svaren som behöver vara de rätta svar, alltså circa 120 rätta svar av 160 frågor - på ett ungefär.
    Jag ger här en mycket "förenklad" version för att inte ge mig in i detaljerna som ändå inte kommer att vara till någon praktisk hjälp för dig.
    Just i vilka delar av provet de rätta och felaktiga svar "sitter", spelar ingen roll. Alla delar på högskoleprovet räknas ihop.

    Mvh
    Milla
    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'val av linje' (1 st.)

    • Emma

      Vilken linje ger bäst möjligheter till framtida jobb?

      Hej! Jag har lite funderingar kring framtiden och val av linje/inriktning på universitet. Jag tog studenten i våras och läste då naturprogrammet. Efter gymnasiet har jag tagit ett år ledigt och har då jobbat på kundtjänst på bank där jag har utvecklats mycket och klättrat flera kompetens...

      Anna: : Hej Emma, om du har en fastanstäIIning (tiIIsvidare) - behöver du inte säga upp dig, utan du kan begära vara TjänstIedig för studier - och arbetsgivare kan inte säga... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga