Simon
    Hur ser arbetsmarknad ut efter kriminolog examen, finns det jobb?

    1 Svar

    Fråga SYV på Framtidsskolan
    Kriminologi är ingen yrkesutbildning, utan en generell utbildning som ger samhällsvetenskaplig kompetens och färdigheter att främst arbeta med utredningar, utvärderingar och analyser med särskilt fokus på det kriminologiska området d.v.s. sådant som rör brott, straff, lag och rätt. Eftersom de studenter som går utbildningen inte stöps i en och samma form, så kan arbetsmarknaden för examinerade studenter också variera.

    Kriminologi är ett ökande intresseområde med nya professioner på framväxt. Exempel på tänkbar sysselsättning efter utbildningen, kan vara att arbeta med utredning, analys och planering inom Polisen, Tullverket, Länsstyrelsen eller Kriminalvården. Man kan arbeta med integrationsfrågor eller brottsförebyggande verksamhet inom skola, kommunal förvaltning, social sektor eller i människorättsorganisationer. Beroende på vad man har med sig för erfarenheter i övrigt, kan man också tänka sig arbeten som behandlare, informatör eller samhällsanalytiker. Vidare utbildning på master- och doktorandnivå efter kandidatexamen, kan leda till arbete som bl.a. lärare och forskare vid universitet/högskola.

    Frågor och svar taggade med 'cancer' (2 st.)

    • Sara

      Vilket yrke ska jag välja?

      Hej, Jag vill jobba i ett laboratorium, där jag undersöker varför man får olika cancer sjukdomar. Jag vill jobba med cancer. Jag vill inte heller träffa patienter. Vilket yrke ska jag välja då? Hittar inget.

      Anna: : Hej Sara,kika på BMA >> - där i yrkesbeskrivningen finns också ett stycke om att bli Forskare.
    • Hanne

      Vilken utbildning?

      Om man vill jobba med cancer, dvs allt från forskning till läkare till sjuksköterska till föreläsare till någon som är med och ger stöttning och hjälper de sjuka. Vad skall man plugga på universitetet (?)

      Melina: : Hej Hanne! Det finns många olika områden, antingen som läkare, forskare, eller sjuksköterska.Du kan också välja att jobba med annat än själva sjukdomen i sig så som, stöd och kontakt... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga