Johanna
    Hej!
    Jag går inte hotell och turismprogrammet på gymnasiet, utan läser samhäll. Jag har lite intresse av att bli reseledare någon gång i framtiden. Hur går jag då tillväga med utbildning om jag inte gått den gymnasielinjen? Finns det kurser efter gymnasiet man bör ta eller finns det utbildningar någon annanstans?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Johanna,
    Reseföretag kan ha egna utbildningar.
    Sedan finns det utbildningar inom yrkeshögskola, som kan vara relevanta till det yrket.
    Även folkhögskolorna kan ha passande utbildningar; man kan även höra med komvux i sin egen kommun (där man är folkbokförd - om de har ngt. att erbjuda).
    Saken är den att Reseledare >> är ett yrke där det är fritt fram för arbetsgivare att anställa vem de vill; det finns ingen legitimation eller strikta krav på vilken utbildning som krävs.
    Tips! tui.se/om-tui/jobba-hos-oss - info om möjlighet till utbildning efter anställningen hos researrangören TUI.
    Kika också på några yrkeshögskoleutbilndingar som kanske kan bli av intresse för dig:
    yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/trac-diplomerad-resekonsult-yrgo
    utbildning/cm-education-ab/experience-designer-cm-stockholm
    sky-stiftelsen-yrkeshogskolan-sverige/congress-conference-and-meeting-professional
    Frans-schartaus-handelsinstitut/trac-diplomerad-resekonsult-sthlm
    frans-schartaus-handelsinstitut/revenue-management-i-besoksnaringen

    Det som underlättar att få anställning som reseledare är att man kan flera språk och har körkort; har man körkort för buss, är det ännu bättre!

    Att kunna engelska mycket bra i tal och skrift är en förutsättning och ett krav som ställs i princip alltid.
    Att ha erfarenhet från att själv ha rest mycket till olika länder och att ha erfarenhet av att ha arbetat inom någon servicebransch (helst erfarenhet från turism, eller i andra hand - från hotell) är en stor merit.

    Frågor och svar taggade med 'kognitionsvetenskap' (3 st.)

    • Hej

      Vägar efter kognitionsvetenskap?

      Hej! Under den senaste tiden har jag funderat på att läsa kognitionsvetenskap på Linköpings universitet. Det låter intressant, men inte utmanande för mig. Därför har jag funderat på civilingenjör. Vilka yrken eller vidare studier kan jag läsa efter kognitionsvetenskap? Eller ska jag satsa på...

      Julia: : Hej Alva!Med kandidatexamen i kognitionsvetenskap får man en bred och kvalificerad teoretisk kunskap om hur biologiska och maskinella system bearbetar och kommunicerar information. I en komplex och... Läs hela svaret
    • Vilsen

      Hur mycket matte det inom systemvetenskap och kognitiksvetenskap?

      Hej! Jag undrar hur mycket användning av matematik det är inom systemvetenskap och kognitionsvetenskap? Jag har sökt till båda på universitetsnivå och har behörighet men har kämpat mig igenom matematik 2A och alltid haft svårt för matte....

      Anna: : Hej Matilda,om du blir antagen till en viss utbildning då har du uppfyllt kraven för behörighet och har god chans att klara utbildningen (i annat fall lär du inte bli... Läs hela svaret
    • Elev

      Vilket grupp man hamnar?

      I vilket grupp man hamnar ( B1 eller B2) om man har gjort prövning under gymnasiem , inte efter?

      Mikael: : Hej, om prövning gjordes och betyg sattes senast samma datum som examensbevis blev utfärdat då är det inte en komplettering och du bör prövas i BI, direktgruppen.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga