Sandra
    Te.x om man väljer ett naturbruksgymnasie och väljer att gå djurvård och om man vill ha programfördjupningar och extra kurser hur väljer man det?

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    Hej, Sandra
    kurser för programfördjupningar & inom Individuellt val, 200 poäng, väljer man hos en Studie- & yrkesvägledare på skolan, när man redan kommit in och påbörjat sin gymnasieutbildning. Kurser inom Individuellt val läser man oftast under å k 2 och 3 /och väljer dem under vårterminen i å k 1/.

    Du kan läsa om Naturbruksprogrammet på http://www.gymnasieguiden.se/program/NB
    och om inriktningen Djur - på http://www.gymnasieguiden.se/program/NB/djur

    Här http://www.gymnasieguiden.se/files/program/pdf/programplaner/NB.pdf ser du PROGRAMPLANEN som gäller för NB programmet. Som du ser i Programplanen, är det på NB 700 poäng som du får välja inom Programfördjupningar och du ser en förteckning över kurser som man får välja från.
    Gymnasie- och programgemensamma ämnen är obligatoriska att läsa. Till det väljer man Inriktning. Förutom "Djur" finns det 3 andra inriktningar inom NB, men alla inriktningar behöver inte finnas på varje skola - så det är noga med att söka till rätt skola /dvs den skola som har just den inriktningen som du är intresserad av/.
    Sedan väljer man Programfördjupningskurser /du ser lista på länken ovan - Programplanen/ och Individuellt val /200 p./- se längst ner till höger i Programplanen - Garanterat valbara kurser. Man får annars önska sig vilken som helst gymnasiekurs men det är inte säkert skolan skall kunna ordna det. De kurser som är Garanterat valbara - måste skolan ge dig möjlighet att läsa.
    Du väljer sedan även temat för ditt Gymnasiearbete. Du kan börja samla material till ditt gymnasiearbete redan nu (det som intresserar dig mest) men sedan är det viktigt att stämma av med lärare på skolan.
    Och mer på tal om "val" - här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium?query=&program=12&orientation=25&variant=2&sport= kan du se info- om gymnasieskolor med Riksrekrytering som erbjuder NB programmet, inriktning Djur. Alla elever får söka till Riksrekryterande utbildningar i hela Sverige. Det är dock viktigt att tänka på att du kanske måste bo på internat på skolan eller hyra ett rum - om det blir för långt att åka hem varje dag.

    ÖNSKAR DIG ALLT VÄL!
    Liselotte SYV
    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'gy11/vux12' (3 st.)

    • Rebecca

      Kan "nya kurser" på komvux ge meritpoäng?

      Hej! Jag tog studenten 2013 och fick slutbetyg. Nu läser jag Samhällskunskap 2 på komvux för att jag ska få 0,5 meritpoäng, vilket jag läst att den som områdeskurs kan ge. Men, jag har även läst på antagning.se att "En gy11/vux12 kurs aldrig kan ge meritpoäng för områdeskurser utan bara...

      Mikael: : Det är krångligt, håller med! Men du kan fram till 30 juni 2016 göra prövning i samhällskunskap B, sedan försvinner den möjligheten. mvh Mikael SYV 
    • Therese

      Sänker detta program mitt gymnasiesnitt?

      Hej! Jag hittade detta programmet som jag kan läsa; http://www.brvux.se/utbildningar/administrator-distans/ Dock så verkar det som om dessa utbildningar är på gymnasienivå. Jag har redan ett färdigt slutbetyg (examen 2012, vux12 kompletteringar). Jag undrar bara om jag kan läsa den...

      Anna: : Hej Therese! Det är utbildning på gymnasienivå och om du gick den, skulle det inte sänka dina redan satta gymnasiebetyg. Men jag bedömer förutsättningarna för dig att komma in på den här utbildningen som väldigt... Läs hela svaret
    • Therese

      Är det lönlöst och skaffa merit genom komvux?

      Jag försöker höja mig i områdesbehörighetgrupp 6 och tänkte att jag kan läsa några kurser i komvux för det. Men läste på antagning.se; "Kurser i Gy11/Vux12 ger inte meritpoäng för områdeskurser." Betyder det att komvux kurser inte ger merit alls såvida det inte är en komplettering?

      Milla : : Hej Therese! Tänk på att du kan få max i merit genom att läsa Engelska 7 och Moderna språk från steg 3 och/eller mattekurser. Läs på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga