Alaa
    Jag kom till Sverige när jag var 16 år gammal och hamnade på någon introdukton programm i ett gymnasie för att bli behörig till svensk gymnasium. När jag kom in på naturvetenskapliga programmet läste jag bara 1 år på vanligt gymnasieskola efter det blev jag 20 och valde att fortsätta läsa på vuxenutbildningen för att sedan få gymnasieexamen därifrån. Räknas detta som komplettering? Tillhör jag urvalsgruppen BII då?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Om du i ditt examensbevis från komvux har minst 1600 poäng från kursen med komvux-kod, alltså lästa på komvux, och Max 800 poäng, alltså Max en tredjedel gymnasiala kurser, lästa på gymnasiet- då är ditt examensbevis Inte en komplettering och du prövas med det i BI, direktgruppen. 
    Men om du i ditt examensbevis från komvux har mer än en tredjedel gymnasiala kurser, där du fick betygen på gymnasiet, och alltså färre än 1600 poäng från komvux då är ditt examensbevis-en Komplettering och du prövas i BII.

    Frågor och svar taggade med 'klinisk farmakologi' (2 st.)

    • Sky

      Klinisk farmakologi?

      Hej! Jag undrar om jag tar apotekarexamen som tar 5år och ett halvt år praktik, kan jag då därefter bli klinisk farmakolog, eller måste jag plugga ännu mer för att komma dit? Vad gör en klinisk farmakolog ens? Vad är arbetsuppgifterna?

      Peter: : Hej S!Du får gärna vända dig till de som jobbar på universiteten med de utbildningar som ligger inom den aktuella kunskapsområde: du kan ställa frågor både till studievägledare på de... Läs hela svaret
    • Sky

      Utbildning till klinisk farmakologi?

      Hej ! Jag undrar hur man blir klinisk farmakologi, har hört om att man måste vara i grunden utbildad till läkare eller apotekare, men vad händer sen? ska man läsa något mer efter apotekare för att bli klinisk farmakologi ?

      Anna: : Hej S!det vi vet om yrket Farmakolog berättar vi i yrkespresentationen på Framtid.se/yrke/farmakolog Oavsett vilken utbildningsväg man väljer, så blir den vägen ganska lång.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga