Jasmin
    Hej! Jag vill välja naturvetenskapsprogrammet till gymnasiet och undrar vad intagningspoängen till naturvetenskapsprogrammet är på Fuhuhedsskolan i Kalix. Jag undrar också vad intagningspoängen är i Kiruna till naturvetenskapsprogrammet. Tacksam för svar :)

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Jasmin, lägsta antagningspoäng som kommer att bli för dig och alla andra elever som idag går åk9 på grundskolan, är det ingen som vet - för att de siffrorna kommer fram i efterhand.
    Furuhedsskolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/furuhedsskolan bjuder på Öppet hus den 26 nov.
    Du kan ställa din fråga om du går på Öppet hus.

    I Kiruna finns Naturvetenskapsprogrammet på 2 skolor: http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/rymdgymnasiet och http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/hjalmar-lundbohmsskolan-lapplands-gymnasium. Vi har ingen uppgift om öppet hus på de här två skolorna i Kiruna.

    Jag kan inte se att Antagningsstatistik från i år och tidigare år är upplagd på någon Internetsida - vad det gäller antagning i Kiruna och i Kalix. Jag råder dig vända dig till Antagningskanslierna som borde kunna få fram de uppgifter som du efterfrågar.
    Här får du kontaktuppgifterna: Antagningskansliet Lapplands Gymnasium
    Postadress:
    Hjalmar Lundbohmsskolan
    981 85 KIRUNA
    Tel: 0980-706 43 Fax:0980-808 51
    [email protected]

    Antagningskansliet i Kalix
    Postadress:
    Barn- och grundskoleförvaltningen
    952 81 KALIX
    Tel: 0923-65 177 Fax:0923-65 687
    [email protected]

    Om jag hittar de siffrorna som du efterfrågar, hör jag av mig igen.

    De råd som jag vill ge dig är att du söker flera olika alternativ i din gymnasieansökan - samma program på olika skolor och även olika program på samma skola, minst tre olika alternativ, helst flera.
    Som sagt, det går att få fram uppgifter om vad som krävdes förut men det är ingen som vet hur höga poäng som kommer att krävas i år, kämpa därför för att få så höga betyg i nian som möjligt.

    Bästa hälsningar
    Milla SYV

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'obducent' (3 st.)

    • Cornelia

      Vad är processen till att bli obducent?

      Hej, jag har ett tag nu funderat på att bli obducent men undrar hur processen ser ut? Vilka program man behöver läsa samt hur många år emellan man behöver jobba etc. sen undrar jag också hur mycket högskolepoäng som krävs för utbildningarna och hur man för om man inte har tillräckligt med poäng?

      Anna: : Hej Cornelia,Obducenter är läkare som saknar specialistutbildning inom patologi, men tar på sig Patologens roll vid obduktioner. Det kan exempelvis handla om en läkare som befinner sig under... Läs hela svaret
    • Isabella

      Kan man följa med en obducent på jobbet?

      Jag funderar på att bli obducent, finns det möjlighet att följa med en obducent ”en dag på jobbet” för att säkerställa att det verkligen är detta jag vill bli med tanke på att utbildningen är så pass omfattande?

      Daniel: : Hej Isabella, jag ser att du har taggat din fråga med "obduktionstekniker". Är det obducent (som i grunden är Läkare) eller Obduktionstekniker /som i grunden är Undersköterska/ som du... Läs hela svaret
    • My

      Plugga arkeologi?

      Hej! Jag har kollat på universitets programmet arekologi med inriktning osteologi (Uppsala universitet), men jag undrar lite vad man kan bli efteråt? Har försökt att läst mig till att man kan jobba som arkeolog eller på museum. Men finns det något annat man kan läsa som exempelvis obducent...

      Daniel: : Hej My ! Om man läser arkeologi med inriktning Osteologi, då kanske man är intresserad av yrken Arkeolog>> eller Osteolog>> eller Osteoarkeolog >>. Efteråt kan man bland annat läsa vidare... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga