Kevin
    Jag har alltid gillat djur och jag vill jobba med djuren och hjälpa dem.
    Vad behövs för betyg och vilken skola är bäst för det?

    4 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Kevin,
    till Veterinär utbildningen och till Kandidatprogram i Marinbiologí behöver du, förutom Grundläggande behörighet, även minst godkända betyg i följande kurser:
    • Biologi 2
    • Fysik 2
    • Kemi 2
    • Matematik 4

    Alla de ovanstående kurser läses som obligatoriska på Naturvetenskapsprogrammet /inriktning Naturvetenskap/.
    Om man läser en annan gymnasieutbildning, kanske går det att lägga till alla kurser för behörighet till de två yrkena som du är intresserad av. Det måste man titta på närmare och planera noga för.

    Om du uppger i vilken del av landet du bor, kan jag tipsa om vilka skolor nära dig som har Nat-nat i sitt utbud.
    Här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/campus-vast-gullmarsgymnasiet kan du se presentation av en skola som är Riksrekryterande (elever från hela landet kan söka) och har profil "Marinbiologí".

    Hör av dig om du undrar över något mer!
    Bästa hälsningar
    Milla SYV

    Studie- och yrkesvägledare
    • : tack så jätte mycket, du har verkligen hjälpt mig och jag bor i göteborg vilka skolor rekommenderar du?
    • Mikael : Jag skall skriva ett nytt svar till dig nu!
    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej,
    jag vill ge dig några tips om hur du kan tänka kring val av gymnasiet.
    På länken http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium?query=Göteborg&program=10&orientation=21&variant=&view=list&county= kan du se info- om samtliga skolor i Göteborg som erbjuder Naturvetenskapsprogrammet /inriktning Naturvetenskap/.

    Det finns skolor, som erbjuder ganska många olika program, t.ex. http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/cybergymnasiet-goteborg
    http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/donnergymnasiet-goteborg

    Och skolor, som erbjuder få program, t.ex. http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/hermods-gymnasium-goteborg /tre högskoleförberedande program, inga yrkesförberedande och bara en inriktning inom NA/.

    Den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/international-it-college-of-sweden erbjuder möjlighet att läsa utökade kurser /med 200 p./ - om man vill. Det är inte alla skolor som ger den möjligheten.

    Jensen http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/jensen-gymnasium-goteborg
    Kunskapsgymnasiet http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kunskapsgymnasiet-goteborg
    L M Engströms http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/lm-engstroms-gymnasium
    Mikael Elias http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/mikael-elias-teoretiska-gymnasium-goteborg
    Sjölins http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/sjolins-gymnasium-vasastan
    och Kitas http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kitas-gymnasium-2 har båda inriktningarna på NA /och du kan ändra dig angående inriktningen innan å k 2 och välja gå "samhälle"/. Om du väljer skola som erbjuden en inriktning, kan du inte ändra dig.

    Om du är säker på inriktningen, kanske du vill gå på en skola som bra har en inriktning som t.ex. http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/bernadottegymnasiet-1 - då hela klassen kommer att hålla sammanhållningen och inte delas för läsa olika inriktningar.

    Handelsakademin erbjuder möjlighet att välja Idrottsprofil, om man är intresserad av det, se info- om skolan på http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/handelsakademin-gymnasium.

    Gå på öppet hus /info- om öppna hus finns på länkarna ovan/ och "ta tid" - hur lång tid det tar dig att komma till skolan hemifrån. Boka "skugga en elev" och känna på under en dag hur det är att vara elev på just den skolan.

    Jag hoppas att tips som du fick av mig nu, kommer till nytta och du blir nöjd med ditt gymnasieval.
    Mvh & lycka till!
    Mikael SYV
    Linda SYV på Naturbruksgymnasiet Dingle
    Hej Kevin!
    Om du vill arbeta med djur så kan ett annat alternativ vara Naturbruksprogrammet med inriktning mot Djur, se till exempel: http://www.naturbruk.nu/sv/Startsida/omnaturbruksprogrammet/djur/

    Det är ett yrkesförberedande program där du kan utbilda dig till "Djurvårdare" under gymnasiet. Möjligheten finns också att läsa de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Om du redan nu vet vad du siktar på kan du också höra med den skolan du är intresserad av ifall de erbjuder särskilt behörighetsgivande kurser (som till exempel fysik, kemi, matematik). Har dom det, och du är intresserad av att läsa sådana kurser så får du ansöka om ett utökat program - något som rektor måste bevilja.

    Lycka till med ditt val!
    /Linda, SYV Naturbruksgymnasiet Dingle

    Frågor och svar taggade med 'kognitionsvetenskap' (3 st.)

    • Hej

      Vägar efter kognitionsvetenskap?

      Hej! Under den senaste tiden har jag funderat på att läsa kognitionsvetenskap på Linköpings universitet. Det låter intressant, men inte utmanande för mig. Därför har jag funderat på civilingenjör. Vilka yrken eller vidare studier kan jag läsa efter kognitionsvetenskap? Eller ska jag satsa på...

      Julia: : Hej Alva!Med kandidatexamen i kognitionsvetenskap får man en bred och kvalificerad teoretisk kunskap om hur biologiska och maskinella system bearbetar och kommunicerar information. I en komplex och... Läs hela svaret
    • Vilsen

      Hur mycket matte det inom systemvetenskap och kognitiksvetenskap?

      Hej! Jag undrar hur mycket användning av matematik det är inom systemvetenskap och kognitionsvetenskap? Jag har sökt till båda på universitetsnivå och har behörighet men har kämpat mig igenom matematik 2A och alltid haft svårt för matte....

      Anna: : Hej Matilda,om du blir antagen till en viss utbildning då har du uppfyllt kraven för behörighet och har god chans att klara utbildningen (i annat fall lär du inte bli... Läs hela svaret
    • Elev

      Vilket grupp man hamnar?

      I vilket grupp man hamnar ( B1 eller B2) om man har gjort prövning under gymnasiem , inte efter?

      Mikael: : Hej, om prövning gjordes och betyg sattes senast samma datum som examensbevis blev utfärdat då är det inte en komplettering och du bör prövas i BI, direktgruppen.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga