1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Jennie,
    om du får grundläggande behörighet till högskolestudier, kan du söka till högskoleutbildningar, men inte till alla... det är oftast även Särskild behörighet som krävs. Ex. kräver många högskoleutbildningar godkänt betyg i matematik 2.

    Dock finns det högskoleutbildningar som endast kräver Grundläggande behörighet - ex. Måltidsekologprogrammet på Örebro Universitet och utbildningar på Konstfack i Sthm. Det finns också många Kurser (fristående små och större...) som endast kräver Grundläggande behörighet; till alla de blir du behörig och kan delta i konkurrensen om utbildningsplats.

    Jag vill varmt rekommendera att du läser, förutom kurser för grundläggande behörighet, även matematik 2 (2a är det på yrkesprogram som man oftast kan läsa).

    Länktips: Fragasyv.se/info/sjukskoeterska-efter-vo.

    Frågor och svar taggade med 'gymnasiesystem' (1 st.)

    • Karolina

      Det här med gymnasiepoäng?

      Jag förstår i helhet inte vad som menas med 2500 poäng. Kan nån förklara i grund och botten vad detta innebär och hur detta betygssystem funkar? Och om man t.ex. fått godkänt i en kurs, t.ex. engelska, får man 100 poäng oavsett vilket betyg man fått (alltså E-A)? För att isåfall blir det lite...

      Anna: : hej Karolina, 2500 gymnasiepoäng handlar om "volum" eller storlek på kurserna, inte vilka betyg man har. 100 gymnasiepoäng = 100 undervisninstimmar. 50 gymnasiepoäng = 50 undervisningstimmar. För att... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga