1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Evelina,

    du har en fråga om att få jobb som Ergonom >>. Det är i Sverige inte ett legitimationsyrke och därför finns det inte strikta krav på fem som kan få jobb som en ergonom. Arbetsgivaren bestämmer. Om du startar eget och skaffar dig betalande kunder, kan du jobba som ergonom med vilken utbildning du vill (tycker passar).
    Jag kan tänka mig att om företagshälsovård söker en ergonom då vill de i första hand anställa någon som både har relevant utbildning (i första hand utbildade arbetsterapeuter som även läste kurser i ergonomi eller har tidigare erfarenhet att jobba med ergonomiska frågor) och även arbetslivserfarenhet som ergonom. Finns det inte någon med de kvalifikationer, blir de tvungna att anställa någon annan av de som söker jobbet. Vilka dina konkurrenter om jobben som ergonom blir, vet ju ingen - det gäller att söka och att hoppas och hålla tummarna! Som legitimerad sjuksköterska är det inte uteslutet att bli anställd som ergonom.

    Det kan i vilket fall inte skada att läsa kurser i ergonomi - ex. www.kau.se/utbildning/program-och-kurser/kurser/MSGB36?occasion=29855 om man vill jobba som ergonom.

    Om du idag inte har någon högskoleutbildning och funderar på att skaffa dig en - och vill jobba som ergonom, då tycker jag att arbetsterapeutprogrammet eller fysioterapeutprogrammet passar bäst.

    Arbetsterapeut >> och fysioterapeut är yrken som klassar vanligtvis som "liknande yrken" om man pratar om yrket Ergonom.

    Hälsningar

    Mikael SYV

     

     

    Frågor och svar taggade med 'teori' (3 st.)

    • Anders

      Företags/entreprenörs-utbildning högskola?

      Hejsan! Jag går i tankarna på att studera vidare och jag behöver hjälp att ta beslut. När jag tänker tillbaka på gymnasiet fanns det i stort sett ett ämne som var tillfredsställande, och det var när vi hade UF-företag, att få gå från brainstorming till försäljning av färdig produkt. Och jag...

      Anna: : Hej Anders,högskoleutbildnignar är i grunden Teoretiska. De kan innehålla en del praktik, men de innehåller alltid mycket mer teori än praktik. Att läsa långa komplicerade... Läs hela svaret
    • Daniel

      Revisor med filosofie kandidat?

      Hej! Jag har tittat lite närmre på en utbildning inom bygg- och fastighetsekonomi vilket efter 3 år leder till en kandidatexamen inom filosofie. Min vision är att kunna bli auktoriserad revisor med stora kunskaper inom bygg och fastighetsaffärer. Då är min följande fråga: Vilka kurser behöver...

      Milla : : Det är Revidorsnämnd som beslutar i frågan om auktorisation. Länk till deras hemsida finns i yrkesbeskrivningen revisor>> eftersom det är Revidorsnämnd som bestämmer , är det bäst att fråga dem direkt.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga