1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Magnus,

    i Sverige finns det strikta regler på vem som får kalla sig för Fastighetsmäklare>>, men det finns inte sådana regler - för Fastighetsmäklarassistent.

    Utbildning finns på fastighetsmäklarprogrammet vid bland annat högskolan i Gävle, Malmö, och Trollhättan. Högskolan i Karlstad har programmet Fastighetsekonomi (tre år) som ger behörighet som fastighetsmäklare. KTH i Haninge utanför Stockholm ger utbildningen Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling.
    En annan väg att gå är genom att läsa fristående högskolekurser och på det sättet att sätta ihop en egen utbildning. Om vilka kurser man behöver läsa för att bli godkänd som fastighetsmäklare se en sida på www.fragasyv.se - och här>>> är en snabblänk.

    Liselotte

    För Fastighetsmäklarassistent gäller det att man kan bli upplärd på arbetsplatsen efter anställning.

    Lägst gymnasiekompetens med goda kunskaper i matematik och data rekommenderas för att kunna få anställning och klara av jobbet. Det är mycket fördelaktigt att ha läst ekonomi och/eller juridik på eftergymnasial nivå. Det är också en stor fördel om man har körkort och har kunskaper inom bygg- och fastighetsbranschen, t.ex om man har genomgått en yrkeshögskoleutbildning till Fastighetsförvaltare.

    Kika också på http://www.maklarsamfundet.se/utbildning/kvalificerad-fastighetsmaklarassistent - info om utbilnding som Mäklarassistentförbundet erbjuder.

    Frågor och svar taggade med 'studie- och yrkesvägledare på komvux' (1 st.)

    • Ninos

      Läsa två kurser tillsammans?

      Hej, Tänkte kolla från 27 maj fram till 2 Augusti kommer jag läsa Matematik 2A under den perioden och det blir ju under halvfart. Från och med 1 Juli fram till någon gång i september har jag tänkt läsa ytterligare en 100 poäng kurs information...

      Milla : : Hej,en kurs som är på 100 gymnasiala poäng läser man på heltid på fem veckor, eller på halvtid på 10 veckor. På 75% av studietakt läser man en sådan kurs på 7.5... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga