1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej! byta till ett nytt gymnasieprogram efter mitten av september är sällan möjligt. De flesta gymnasieskolorna slutar ta in efter 15 sept. och detta även om eleven vill byta från samma program (på en annan skola); alltså även om eleven läst samma kurser på en annan skola, brukar skolorna inte ta in efter 15 sept. Rektor kan vägra ta in nya elever även om ledig plats finns (med motivering av att eleverna har redan genomgått introduktionsveckorna och det blir till nackdel för skolans befintliga elever att ny elev skulle behöva introduceras på nytt).
    Jag tvivlar därför starkt på att det är en realistisk möjlighet att byta program nu, i slutet av september och för varje dag minskar chansen att kunna byta. 

    En realistisk möjlighet för dig är att söka till ett nytt program till år 1 till nästa höst. Och under det här läsåret göra ditt bästa på din nuvarande utbildning.
    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'svårt för matematik' (2 st.)

    • Ingrid

      Hur blir man astronom?

      Hej! Jag skulle valdigt gärna bli astronom, men hur utbildar man sig till det? Jag funderar på att gå rymdgymnasiet i Kiruna men hur fortsätter man efter det? Och kan jag utbilda mig till astronom även fast jag har ganska svårt med matten? 

      Julia: : Hej Ingrid, Utbildning på gymnasienivå för dig som vill bli Astronom - rekommenderas Rymdgymnasiet Båda utbildningar på Rymdgymnasiet i Kiruna inkluderar läsa gymnasiekurser Fysik 1 och 2 samt... Läs hela svaret
    • Abbe

      Gå teknik fast man har d i matte?

      Nu är det så att jag verkligen vill gå teknik för att jag älskar teknik och fysik är roligt också. Plus att jag vill lära mig att spelprogrammera. Men jag har det svårt för matte. Jag har ett D. Kommer det gå bra för mig i gymnasiet om jag går tekniklinjen?

      Anna: : Hej, Abbe! Jag tycker att det är en mycket bra fråga att ställa till din lärare i matte på grundskolan. Din lärare känner dig och känner till kraven på gymnasiet,... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga