Mandreja
    Hej! Jag har kommit in på rytmus i borlänge, men jag har flyttat och undrar om man nu kan “byta” till rytmus i Örebro? Mitt meritvärde är över medianen i Örebro men det är 10 reserver. Jag har sökt till ib i Örebro men har ångrat mig. Kan jag lösa detta på något sätt????

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Mandreja,
    du ställer en fråga som vi på Fråga SYV Tyvärr inte kan svara på. Olika antagningskansliet gör på olika sätt. Å ena sidan, så söker du (ändrar ditt val) mycket sent - och bör i så fall ställas i Reservkön bakom alla andra som sökte i tid, oavsett dina betyg, som är högre än de betyg som elever i Reservkön har.
    Å andra sidan, om du har flyttat och när du sökte till Rytmus i Borlänge, så visste du kanske att du ska bo i Örebro när gymnasiet börjar för dig + att du har faktiskt kommit in på en "motsvarande" utbildning på en "systerskola" i en annan stad.
    I detta fallet kan man tänka Olika... - man skulle kunna argumentera både för att du ska ställas som reserv nr.1 till Rytmus i Örebro och för att du ska ställas sist i kön... beroende på vem man frågar.
    Det är mycket möjligt att gymnasieantagningen-i-Örebro-län har "lokala regler" om hur de hanterar sådana situationer. De som kan svara på den frågan är Gymnasieantagningen i Örebro län.

    Länktips - antagningskanslier.se/kansli/gymnasieantagningen-i-orebro-lan.

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga