Kristoffer 31 år

  Hej, Jag gick ut gymnasiet 2008 och har betyg som ger mig behörighet att söka till högskolan. Nu har jag lite funderingar kring att höja mitt meritvärde för att ha en bättre chans att komma in på de utbildningarna jag funderar på. 1 - Som jag förstår det så kan jag göra prövningar i de ämnen jag redan har i mitt slutbetyg för att höja mitt meritvärde. Tex att gå från G till MVG i en 100p kurs höjer med 0.4 poäng? 2 - Vissa kurser i mitt gymnasiebetyg är "lokala kurser". De är inte specifika till min inriktning, utan de var "elevens val". Kan jag göra prövningar på dom, eller ersätta dom med andra kurser genom komvux eller prövningar? 3 - Har jag samma möjligheter efter 1 juli 2020, förutsatt att det inte blir en förlängning? 4 - Om inte - vilka möjligheter har jag efter 2020 att höja mitt meritvärde?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV

  Du kan höja betygen i de kurserna som har motsvarande nya kurser, se listan på https://www.uhr.se/globalassets/syv/infomaterial-faktablad/regelinfo-div/tabell-for-utbyteskomplettering-med-gy11_vux12.pdf

  Om du redan har ditt Slutbetyg som ger dig grundläggande behörighet då gör det ingen skillnad för dig om möjlighet att få ut ett Slutbetyg blir förlängd efter 1 juli 2020 eller inte.

  • Kristoffer Ok, tack för det snabba svaret. Nu har jag två frågor till för att förtydliga: 1 - Så en kurs som finns med på mitt slutbetyg men som inte finns med på listan https://www.uhr.se/globalassets/syv/infomaterial-faktablad/regelinfo-div/tabell-for-utbyteskomplettering-med-gy11_vux12.pdf kan alltså inte ersättas med en annan, även om den var en "elevens val" kurs som inte var en obligatorisk del av mitt program? (teknik) 2 - Är det möjligt att läsa Småföretagande B för att höja sitt betyg i Småföretagande A (vilket inte är med i listan)?
  • Milla Inga kurser som saknas på listan kan läsas upp.

  Frågor och svar taggade med 'vårdutbildning' (4 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga