1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Sandra,
    du måste prata med en studievägledare på det lärosäte: högskola eller universitet där du vill ta ut Kandidatexamen. Varje lärosäte kan bestämma (inom vissa ramar) lokalt, på plats, vilka kurser får får eller inte får ingå i kandidatexamen från just deras lärosäte.
    De gemensamma "ramar"/regler är att kandidatexamen bör omfatta 180 hp, motsvarande 3 års studier på högkolenivå på heltid; minst hälften av de poängen, dvs minst 90 hp måste vara i "huvudämnet"; det är endast Avslutade och betygsatta kurser som får ingå + kandidatkurs måste läsas och också den bli godkänd. För övrigt, är det upp till varje lärosäte att bestämma vilka kurser du ska kunna ta in i kandidatexamen. Därför måste du få svar från studievägledare eller utbildningsansvarig på just det aktuella lärosäte.

    Bästa hälsningar

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'firståendekurser' (2 st.)

    • V William

      Om firståendekurs ingår i ett program?

      Om jag skulle gå en friståendekurs, som sedan visar sig ingå i ett program jag tänker söka, vad händer då? Kan jag läsa kursen igen, även om jag redan har betyg i den?

      Milla : : Hej,jag tror du kan läsa kursen igen men varför skulle du göra det om du i stället kan läsa en annan kurs och få "nya, fler" högskolepoäng och mer kunskap och kan på så sätt antingen bredda eller fördjupa dig.
    • Enok

      Ansökning till utbildningar och kurser prioritering?

      Hejsan, Jag har för nu ansökt till några utbildningar men är intresserade av att ta en fristående kurs i envariablesanalys. Helt enkelt undrar jag hur prioriteringen av ansökningarna för kurser och program går till eftersom att dem hamnar på exakt samma lista när jag ansöker till dem på...

      Milla : : Hej Enok,svar på din fråga beror på om de utbildningar du söker till (kurser och/eller program) går på heltid eller på deltid. Både kurser och program kan ges... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga