1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Svav,
    du får gärna fråga studievägledare på just socionomprogrammet, men jag tror inte det blir en kortare utbildning på socionomprogrammet; lärare och socionom är olika yrken. Om någon liten kurs kanske kan tillgodoräknas - då är det ju jättebra i så fall men det blir kanske en halv-termins (av 7 terminers utbildning) "förkortning" och detta i bästa fall.
    Om du frågar studievägledare på socionomutbildningar, så tror jag du får svar: Sök till socionomprogrammet och om du kommer in, ansök om "tillgodoräknande av tidigare utbildning" - då jämförs de kurser du läste och har godkända betyg sedan innan med innehåll i socionomprogrammet och du får svar om du kan hoppa över någon del av utbildningen eller inte.
    I olika lärarutbildningar ingår det också Olika kurser; så generellt kan man, över huvudet taget, inte svara.
    Du kan hitta innehåll i socionomprogrammet och jämföra med de kurser du har godkända betyg i; om det är exakt samma kurs, då borde du inte behöva läsa om den, men kurserna kan ha samma namn men lite olika innehåll och då blir det bedömning som de utbildningsansvariga på socionomprogrammet gör.
    Jag tror mer på att det är hela socionomprogrammet man får läsa, även om man sedan innan har lärarexamen och lärarlegitimation.

    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga