Niclas
    Kan man läsa upp f om kursen är avlutad i årskurs 2
    • : Ja, du kan alltid ansöka om prövningar eller så löser dina lärare det på ett annat sätt.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hejsan,
    en gymnasieelev som fick F i en kurs har rätt att göra prövning på sin gymnasieskola - innan hen avslutar årskurs 3. Tidpunkt för prövningen är det skolan (rektorn) som bestämmer.
    Det är inte heller ngt som säger att eleven inte kan gå om kursen, men här måste schemat passa - eleven kan ju inte klona sig, så om andra Obligatoriska för eleven ämnen ges på samma timmar som den kurs eleven vill gå om, så finns det ett praktiskt hinder.
    När eleven tar ut examensbevis eller studiebevis i slutet av år 3 på gymnasiet, då är gymnasieskolan "färdig" med den eleven och hänvisar till komvux eller prövningar i hela Sverige. Hen som inte längre är gymnasieelev får göra prövningar i hela Sverige, oavsett vilken kommun hen är folkbokförd i. dock blir det tyvärr allt svårare att hitta var man kan göra prövningar. Detta bl a på grund av Covid-19.

    Frågor och svar taggade med 'bifall' (2 st.)

    • Studie och Yrkesvägledare

      Komvux - matte - svenska?

      Om man vill läsa på halvtid och söka csn på halvtid. Hur många kurser och hur lång tid tar det . Om man inte klarar det, vad händer då?

      Anna: : hej Monica!på gymnasienivå är heltidsstudier = 20poäng per vecka och halvtid, således, = 10 gymnasiala poäng per vecka. En normalstor gymnasiekurs (som är på 100poäng) läser man... Läs hela svaret
    • lisbeth

      För mycket ledigt?

      Hur mycket har man "rätt" att ta ledigt varje termin/år i skolan för att inte missa för mycket? Jag brukar knappt ta ledigt alls men skulle det vara för mycket att ta ledigt en vecka på en gång eller förlorar man för mycket på det?

      Daniel: : Hej Lisbeth,det är rektor på din skola som kan bevilja eller avslå ansökan om ledighet. Tanken är annars att man, förutom dagar då man är sjuk, går i skolan alla dagar utan någon... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga