Elev
    Hej, jag går första året på samhällsprogrammet med inriktning beteende. Nu har individuellt val kommit upp och förvirrar mig. Jag trodde att psykologi 2b var en extra kurs som man kunde ta efter psykologi 2a, men en del säger att det är samma kurs för olika linjer. Alltså att det är samma sak som att ta matte 1b och sen matte 1c. Stämmer det?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej,
    Du kan på skolverkets hemsida läsa om kurser i ämnet psykologi inom svensk gymnasieskola. Du kommer där att se att både kursen psykologi 2a och 2b bygger på kursen psykologi 1 (de har alltså olika innehåll men ingen av kurserna är svårare, för att båda kan läsas direkt efter psykologi 1). Man kan alltså läsa psykologi 2b direkt efter det att man fått godkänt betyg i kursen psykologi 1. Man kan också läsa psykologi 2a och 2b samtidigt. 
    I Programplanen för Samhällsvetenskapsprogrammet här >> kan du se att psykologi 2a ingår som obligatorisk kurs i två av tre inriktningar på SA. Och kursen psykologi 2b får läsas som programfördjupningskurs. 
    Du kan alltså läsa både psykologi 2a och 2b och båda kurserna kan ingå i samma examensbevis (eftersom de har olika innehåll).
    Om du läser inriktning BeteendevetenskapSA då är kursen psykologi 2a obligatorisk kurs för dig (för att det är en inriktningskurs). Du kan samtidigt som du läser psykologi 2a läsa även 2b om din skola erbjuder den kursen. 

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'pendlingsavstånd' (2 st.)

    • Felicia

      Hur ska jag göra?

      Hej, jag står mellan 3 skolor i två olika städer inom gymnsievalet och jag vet inte vilken jag ska välja. Jag har pratat med alla skolor och har gått på ett öppet hus på en av skolorna (den enda friskolan). Jag vill gå BF för att jag...

      Julia: : Hej Felicia, tänk på pendlingsavstånd till skolan.Vår erfarenhet är att man orkar inte i 3 år pendla långt. Även om man trivs med skolan, börjar man efter ett par månader känna... Läs hela svaret
    • Oeneuwne

      Kan man göra prövning i filosofi och kriminologi?

      Som frågan lyder: Kan man göra prövning i filosofi och kriminologi? En annan fråga: Om kommunen man är inskriven inte ger den möjligheten, kan man då göra prövning i en kommun man inte tillhör?

      Liselotte: : Hej, prövningar får man göra överallt där den kursen som du vill pröva i erbjuds att läsa, dvs där undervisningen bedrivs i den kursen. Det behöver inte vara i... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga