Tuva
    Hej!
    Jag tänkte börja plugga till hösten och vet att jag vill jobba med människor och jämnställdhet, jag vet att det finns många vägar att gå men har länge varit inställd på socionom. Eftersom att det inte är helt garanterat att jag kommer in på en sån utbildning då de kräver något högre betyg än vad jag har så har jag börjat fundera på ett sociologiprogram. Nackdelen är att det inte är en yrkesutbildning. Om jag ändrar mig i framtiden hade det varit skönt att ha en yrkesutbildning eftersom man oftast söker en socionom och inte någon som har studerat sociologi till ett jobb. Funderar lite på vad de största skillnaderna är mellan programmen? Och skulle det gå att läsa till kurser som gör ens sociologi examen så den motsvarar en socionomutbildning?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Examen som socionom kan man endast få genom just socionomprogrammet - man måste komma in på socionomprogrammet och när msn är Sntagen, kan man ansöka om tillgodoräknande av tidigare utbildning och få svar om vilka kurser man i så fall kan hoppa över.

    Känner till exempel när folk med kandidat i sociologi jobbar med ngt helt annat. Ex som personlig assistent, pga kan inte få ngt annat jobb.

    Frågor och svar taggade med 'ekonomiprogramet' (2 st.)

    • Fredrika

      naturkunskap 2 för ekonomiprogrammet?

      vilka yrken öppnas upp för mig om jag läser till naturkunskap 2 på ekonomiprogrammet och går något kallas Europaprofil där jag läser engelska 7, moderna språk 4 och internationell ekonomi.

      Anna: : Hej Fredrika; engelska 7 och moderna språk 4 krävs inte för BEHÖRIGHET till någon eftergymnasial utbildning i Sverige (i alla fall som behörigheter ser ut idag, dec 2019), men de kurser... Läs hela svaret
    • Roger

      Behörighet till ekonomiprogramet?

      I vilka ämnen behöver man ha betyg i för att komma in på ekonomiprogramet? Och behöver jag ha högre än E i nåt ämne att komma in?

      Mikael: : Läs på http://www.gymnasieguiden.se/informeras/behoerighet-att-soeka-till-gymnasiet-gymnasiebehoerighet

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga