1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Aya!
    Det finns ett antal yrken där man kan få jobb inom med " vilken som helst" 3-årig högskoleutbildning och kandidatprogrammen är på 3 år. Det är t.ex sådana yrken som: Utbildningsadministratör, Arbetsförmedlare, Studiestödsutredare, Civilutredare, Utredare på FK.

    Om du väljer läsa kandidatprogrammet i Mänskliga rättigheter, tar du i slutet av programmet en filosofie kandidatexamen i mänskliga rättigheter.
    "Du har förvärvat goda ämneskunskaper och har färdigheter i att söka information, analysera, skriva och argumentera. Du har erfarenheter av att tänka kritiskt, samarbeta och ta individuellt ansvar. Om du nu vill ut på arbetsmarknaden eller fortsätta på den akademiska linjen är helt upp till dig själv. Du är nu en Människorättsvetare!" - står det på Lunds Universitets webbplats.
    Tips! kontakta de som jobbar på det programmet som du vill söka till och fråga om de kan dela med sig av kunskap om var deras f d studerande arbetar idag.

    Frågor och svar taggade med 'matte 1b/1a' (2 st.)

    • Sofia

      Tror ni att jag hinner läsa båda kurserna?

      Hej, Jag har gått ut gymnasiet och jag gick ett samhällsvetenskapligtprogram. Jag ska läsa matematik 3b nu i mars på komvux. Jag har dock även funderat på att jag vill göra en prövning på matematik 1b för att höja mina betyg...

      Milla : : Matte 3 läser man på heltid på fem veckor. Varför vill du göra prövning i matte 1b? Gör prövning i matte 1a i stället och kanske även i matte 2a.
    • Isa

      Jobba och plugga?

      Hejsan, undrar då jag är klar med min utbildning snart och kommer söka jobb. En icke högskoleförberedande utan yrkesförberedande. (läst matte 1, sv 1,2, eng 5). Men när jag snart kommer jobba kan jag plugga distans kurser samtidigt på komvux som...

      SYV-besökare: : Ja, det borde du kunna göra. Gör ansökan till komvux i den kommunen där du är folkbokförd. Se på din kommuns hemsida när ansökningsperiod ligger i din kommun. Det kan vara så att t.ex under... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga