Pebkac03

    Hej Står inför mitt studieval med ett stort intresse för både pedagogiskt samt socialt arbete. Min största fundering är om det går att studera till socionom och ha en väg in i skolvärlden eller om det ger både fel behörigheter och karriärmöjligheter för detta. Jag vill helst hitta en utbildning som leder till en väg där jag både kan undervisa och arbeta pedagogiskt men även har en aspekt med socialt arbete.

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej,

    det första jag tänkte på när jag läste din fråga var yrket Skolkurator. Vägen till det yrket ligger via socionomprogrammet. Titta också gärna på möjlighet att bli lärare i "sociala ämnen", bl.a kan du efter socionomprogrammet satsa på forskarutbildningen och sikta på att bli högskolelärare och utbilda blivande socionomer. 
    Lärare på grund- och gymnasieskolorna i Sverige bedriver det facto omfattande socialt arbete i kontakter med eleverna och deras familjer. Hur mycket man inom sin lärarutbildning lär sig om socialt arbete kan jag tyvärr inte uppge för det vet jag inte men fråga studievägledare på lärarhögskolorna om det. 
    Kika även på möjlighet att bli YrkeslärareBF. Inom det yrkesprogrammet finns bland annat inriktning BF/pedagogiskt-socialt-arbete Yrkeslärare blir man, i Sverige, genom yrkeslärarprogrammet.
    Kasta också ett öga på några fler yrken, som t.ex Ungdomskonsulent, Ungdomscoach, KAA-ansvarig och Motivationspedagog.
    Hitta annars några personer som idag jobbar exakt på det sättet som du i framtiden vill jobba på och fråga vilken utbildning de har. 

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga