Clara
    Hej! Jag skall läsa upp mina betyg för att öka mina chanser att komma in på högskolan som jag vill gå på.
    Jag har ett F i Filosofi (50p) samt några E i vissa andra ämnen. Dessa är alltså mina lägsta betyg utav alla jag har. Min fråga är då vilket/vilka är bäst att höja om jag vill höja mitt slutpoäng? Var börjar jag?
    • Anna : Har du examensbevis eller Studiebevis ?
    • : Jag har examensbevis!
    • Anna : är det högskoleförberedande examen eller yrkesexamen?
    • : Hej igen! Högskoleförberedande!
    • Anna : Högskoleförberedande Examensbevis kan man bara ha en styck. Och man kan inte ändra i Examensbeviset. Även om du får högre betyg i kurser som ingår i ditt examensbevis, kommer inget ändras i självaste dokumentet "examensbevis" utan du sänder i så fall de nya betygen på "separata papper" (utdrag från betygskatalog, t.ex) ihop med examensbeviset och de nya betygen, om de är högre, räknas i så fall in - i stället.
    Läs alla kommentarer

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Clara, om du har Examensbevis, behöver du höja betyg i exakt samma kurser som ingår i ditt examensbevis.

    Om du har Studiebevis, kan du göra en ny planering med syv på komvux och behöver inte nödvändigtvis läsa samma kurser i vilka du har F-betyg eller lägre betyg, utan det är möjigt att du kan läsa eller göra prövningar i andra kurser som du kan ta in i ditt examensbevis från komvux.

    Frågor och svar taggade med 'en kurs i taget' (1 st.)

    • Sheila

      Hur många ämnen brukar man läsa samtidigt på kommvux?

      Hej, det är så att jag tänkte ansöka om att läsa ett par ämnen som jag behöver läsa för att komma in på tandläkarlinjen senare och då jag läste samhälle/beteende linjen på gymnasiet så är det ett par stycken ämnen som jag då behöver läsa upp och dessa är matte 3b,matte 4,biologi 1, biologi 2,...

      Mikael: : Kurserna som du behöver få betyg i utgör 850 gymnasiala poäng. På heltid läser man 20 gymnasiepoäng per vecka. Om du läser på heltid, tar det 42,5 veckor,... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga