Linda
    Hej!

    Jag har förstått att man kan plocka ihop fristående kurser så man får en en examen som beteendevetare.
    Som jag fattat det ska man läsa minst 180hp, varav hälften av dessa ska vara inom mitt huvudämne, antigen psykologi, sociologi eller pedagogik?
    Och 30 poäng inom närliggande område. Resterande 60 poäng kan man läsa vilka kurser som helst?

    Finns det några fristående kurser där man läser lite utav varje huvudämne så man vet vilken man vill rikta in sig på sen? För på ett program har jag för mig att man gör så, och sen efter det väljer inriktning?

    Kan man börja med vilken kurs som helst?

    2 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Linda!

    Vilken högskola eller Universitet vill du läsa på?

    Det är tyvärr så att alla möjligt kurser finns inte på alla lärosäten, och finns inte på distans heller... inte alla i alla fall.

    Om jag t.ex tipsar dig om en liten kurs á 7,5 högskoIepoäng som ges i Bunden form (inte distans) på en högskola som finns väldigt långt ifrån dig - och du kan inte tänka dig flytta för att läsa under en termin på 25%? Vad är då meningen med det, tänker jag? :)

    Därför ber jag dig berätta på vilken/vilka högskolor (i vilka städer) du kan läsa i bunden form (inte distans).

    Sedan är det också jättebra om du bokar tid med Studievägledare på den högskola/universitet där du vill läsa i första hand och där du vill ta ut din kandidatexamen, för studieplanering.

    Här>>> ka du se det som finns på distans utan obligatoriska träffar. Sedan finns det också Distans MED obligatoriska träffar, men då måste man kunna åka till skolan ibland. Det är inte rimligt att åka 100 mil 2 ggr i månaden, tycker jag... men det är inte min sak att avgöra hur långt och hur ofta du kan åka.

    Som sagt, utan att veta var du bor, vart du kan flytta och hur mycket du vill läsa - om du vill läsa på heltid, deltid eller på mer än heltid, är det jättesvårt att ge konkreta förslag på kurser att söka.

    Hälsningar

    Mikael SYV

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hejsan,

    i Stockholm kan man, förutom StockhoIms universitet även läsa på Södertörns högskola, och du kan boka tid med deras studie- och yrkesvägledare, kontaktinformation ser du här>>

    För övrigt, så kan jag råda dig att söka en liten kurs i sociologi, en liten kurs i psykologi, en liten kurs i pedagogik och ev. också i kriminologi... då kan du "prova-på" alla de ämnena var för sig. Och sedan bestämma inom vilken du vill fortsätta läsa mer. Med "små kurser" menar jag 7.5 hp eller 15 hp - dvs en kurs som går på halvtid eller på 25% under en termin.

    Du hittar hela utbudet av kurser och program på alla högskolor/universitet i Sverige på www.studera.nu

    Vänligen

    L. :)

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'vvs-ingenjör' (3 st.)

    • André

      Vilken variant av matte 2 behöver jag för att bli VVS-Ingenjör?

      Tjenare! Tänkte söka till VVS-ingenjör (eller annat ingenjörsprogram, lite oklart just nu) till hösten. Gick in och kollade vilka behörighetskrav som fanns och såg att det stod att matematik 2 krävs. Jag läste VVS linjen på gymnasiet och har...

      Anna: : Hej André!jag tror du i din fråga menar att du vill komma in på en Yrkeshögskoleutbildning. Detta för att högskoleutbildningar till... Läs hela svaret
    • Carl

      VVS-Ingejör, kan man endast läsa Mattte 2?

      Jag läser i ettan på VVS och Fastighetsprogrammet. Jag skulle kunna tänka mig bli VVS-Ingenjör i framtiden och har sett att man behöver läsa till Matte 2 för att komma in på yrkeshögskolan. Jag vet att man kan läsa till Matte, Svenska och Engelska för att få högskolebehörighet. Går det bra...

      Anna: : Hej Carl;om din skola kan erbjuda dig läsa matte 2, så kan du läsa den kursen. Du behöver inte samtidigt läsa svenska 2,3 och/eller engelska 6, om du inte vill. Det är inte ett... Läs hela svaret
    • Marcus

      Angående vvs och fastighets programmet?

      Hej. Om man vill bli vvs ingenjör i framtiden så måste man lägga till kurser på gymnsiet. Vilka kurser är det? Är det engelska och svenska? Om man gör det har man alltid rätt att läsa på högskola då? Alltså 10 år efter du gått gymnsdiet till exempel? Håller det hela tiden? Mvh Marcus!

      Mikael: : Hej Marcus! Om du vill behörig till högskola - är det svenska 2 och 3 och engelska 6 som du behöver lätta till på ett yrkesprogram. Det har du rätt till att göra. Det är... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga