Hans
    Om man söker en utbildning som kräver behörighet A8 krävs det då att man läser alla 3 kurser Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c? eller räcker det med att man läser 1 av dessa?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej! man behöver inte just "läsa kurser" men måste få godkända betyg.
    Betygen kan man få genom prövning. Det går också bra att ha Omdöme om särskild behörighet från en folkhögskola eller godkända studier på tekniskt basår på högskolenivå.
    Alltså, godkända betyg (eller motsvarande) krävs i alla tre kurser. Och innan man kan läsa fysik 2 på komvux kräver komvux att man har uppnått godkänt nivå i fysik1a, så om man ej har de kunskaper, behöver man skaffa de först.

    Frågor och svar taggade med 'betendevetare' (3 st.)

    • Lisa

      I vilka yrken kan jag kombinera beteendevetenskap och lagererfarenhet?

      Jag har en högskoleutbildning i beteendevetenskap (kandidatexamen i psykologi) och väldigt mycket yrkeserfarenhet inom lager och logistikbranschen. Det är ju två väldigt olika områden och jag undrar därför om det finns yrken där båda...

      Anna: : Hejsan,en intressant och lite ovanlig (mycket svår) fråga du ställer. Mitt förslag blir att du kikar på många olika yrkesbeskrivningar. På www.framtid.se finns det t.ex över 2.ooo yrken beskrivna!
    • Fia

      fristående kurser beteendevetare ?

      hej Jag behöver hjälp ! måste söka snart till universitet och är stressad, problemet är att jag vill bygga upp mitt egna beteendevetenskap program men vet inte hur jag ska hitta de kurser jag ska läsa. Hinner inte boka tid med nån syv nu så...

      Milla : : Socionom kan man i Sverige bli endast via socionomprogrammet. Att få jobb som kurator utan socionomexamen är mycket ovanligt. ang. Få ihop kurser till beteendevetenskaplig kandidatexamen, så... Läs hela svaret
    • Fia

      Beteendevetare= psykolog?

      Hej kan man efter att ha pluggat till beteendevetare utbilda sig till psykolog? Eller vilka inriktningar finns det inom beteendevetarprogrammet?

      Anna: : Hej i Sverige är Psykolog>> ett legitimationsyrke, där strikta krav ställs på vilken utbildning man ska ha och det är endast på pyskologprogrammet som man i Sverige kan utbilda sig till en psykolog.   

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga