Angelica
    Hej jag går för tillfället samhäll-betendevetenskapspogrammet och har gått ca: 4veckor. Men har bestämt mig för att byta då jag inte trivs ( speciellt inte med den klassen jag går med nu)
    Och det jag vill är att försöka byta till

    *Antigen samhällvetenskapspogrammet på Sigridrudebäcks gymnasiet ( där min bästis går).
    *Samma skola som nu men byta till samhäll-media
    *Samma skola men ekonomipogrammet

    Jag vill som man kan se gå en bred linje då jag vill ha möjligheten att bli det jag vill, sen när jag har bestämt mig för ett yrke i framtiden.

    FRÅGORNA

    *Har varit ganska inne på att kanske bli djursjuksköterska. Men ger dessa utbildningarna behörighet till att läsa till det i framtiden?

    * Vad har Sigridrudebäcksgymnasiet (samhäll inriktning) för intagnings poäng.
    Mitt slutbetyg var runt 250 poäng när jag sökte nu i våras. Räcker det?

    * Vad blir det för skillnad i slutändan om man går samhäll-media istället för samhäll-samhäll?

    *Kan man bli det mesta om man går ekonomipogrammet?

    Jätte tacksam för svar
    /Angelica

    1 Svar

    Lotta SYV
    Hej

    Jag tycker att du ska söka upp studie- och yrkesvägledaren på din skola för att prata och diskutera igenom alla din frågor.

    För antagningspoäng till gymnasiet kolla in länken till Gymnasieantagningen där du bor.

    Alldeles oasett vilket val du än gör så är det brett och ger både grundläggande behörighet till högskolestudier och särskild behörighet, kolla länken www.saco.se/valjayrke.


    Lycka till!//Lotta

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga