Jesper

    Jag har lärar legitimation med behörighet att undervisa i bild o form från gymnasiet och neråt. Jag vill komplicera detta genom att läsa in slöjd. Frågan är kan tex läsa ett halvår på Konstfack eller liknande vad räknas som slöjd utbildningar? Jag vet att umeå och Linköpings uni erbjuder riktade utbildningar för endamålet. Men efter som jag bor i sthlm och har en kandidat i fri konst. Ser jag att det skulle kuna va intressant att ta eventuella andra vägar till samma poeng och behörighet.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Jesper,
    om jag förstår dig rätt så vill du Utöka din Lärarlegitimation. Om det stämmer så är det skolverkets avdelning för lärarlegitimationer som kommer göra bedömning om din "nya" utbildning kan bli tillräcklig som grund att utöka din legitimation. Vad jag eller ngn annan tycker om vilka kurser eller utbildningar som skulle passa, kommer inte spela roll, utan det är vad skolverkets avdelning för lärarleg.tycker som spelar roll, för att det är de som fattar beslut om det.
    Du kanske redan läst info på skolverket.se/regler-och-ansvar/lararlegitimation-och-forskollararlegitimation/utoka-larar--och-forskollararlegitimation-med-fler-behorigheter/ansok-om-att-utoka-larar--och-forskollararlegitimation-med-fler-behorigheter - om du av info på skolverkets hemsida inte kan avgöra vilken utbildning som kan ge dig utökning av legitimationen på det sättet som du önskar, vänd dig till skolverket. Men även studievägledare på "relevanta" utbildningar kan ha erfarenhet av att studerande fick utökning av lärarleg., men här är det lite "farligt" då studerande kanske hade andra meriter också som studievägledare inte känner till av de hade med sig. T.ex flerårig erfarenhet av att undervisa som obehörig lärare kan också leda till utökning av lärarleg.

    Frågor och svar taggade med 'bifall' (2 st.)

    • Studie och Yrkesvägledare

      Komvux - matte - svenska?

      Om man vill läsa på halvtid och söka csn på halvtid. Hur många kurser och hur lång tid tar det . Om man inte klarar det, vad händer då?

      Anna: : hej Monica!på gymnasienivå är heltidsstudier = 20poäng per vecka och halvtid, således, = 10 gymnasiala poäng per vecka. En normalstor gymnasiekurs (som är på 100poäng) läser man... Läs hela svaret
    • lisbeth

      För mycket ledigt?

      Hur mycket har man "rätt" att ta ledigt varje termin/år i skolan för att inte missa för mycket? Jag brukar knappt ta ledigt alls men skulle det vara för mycket att ta ledigt en vecka på en gång eller förlorar man för mycket på det?

      Daniel: : Hej Lisbeth,det är rektor på din skola som kan bevilja eller avslå ansökan om ledighet. Tanken är annars att man, förutom dagar då man är sjuk, går i skolan alla dagar utan någon... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga