Anna 21 år
  Hej!

  Jag har under hösten läst engelska 7 på komvux för att få full meritpoäng (2.5) då jag under gymnasiet valde kurser så att jag endast fick 2 extra meritpoäng. Mitt meritvärde från gymnasiet var 19.79 utan meritpoängen och 21.79 med meritpoängen. Då hade jag B i två kurser, varav en av dessa kurser var en av mina valbara kurser (som inte gav något extra meritpoäng). Jag fick A i engelska 7 och tänkte då att detta skulle ersätta den valbara kursen jag hade B i. På så sätt skulle jag endast ha ett B och full extra meritpoäng, det vill säga meritvärde 19.9 räknat utan meritpoäng och 22.4 med meritpoängen. När jag gick in på antagning.se och såg i vilka urvalsgrupper jag tillhör står det däremot att mitt meritvärde för BII är 22.3. Är det jag som tänker fel eller borde det inte egentligen vara högre?

  Tack

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Du tänkte tyvärr fel. Eng7 betyg räknas Också med, inte i stället. På så sätt har du kvar dina två B-betyg kvar. Du måste få A i samma kurs som du idag har B i, för att höja.

  Frågor och svar taggade med 'byta ämne' (1 st.)

  • K 24 år

   Byta Matematik 2c, 3c och fysik 1a?

   Jag har tänkt byta ut dessa ämnen mot något annat. Jag har lästa NA programmet och löser i komvux nu och tänkte om jag kunde byta dessa ämnen mot något annat. Jag för mig att det är möjligt med tanke på att dessa inte är obligatoriska från komvux och behövs dessutom inte för särskilda behörighet.

   Mikael SYV: Hej K,boka tid med syv på komvux; diskutera din studieplan med SYV på komvux. Det är det bästa rådet jag kan ge.Reglerna är många och krångliga; mycket beror på vilka... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga