1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej Zakaria!

    Beslut om Individuellt anpassat program måste fattas innan utgången av åk2. Det är inte elevens rättighet att varken sig byta program eller få beslut om Individuellt anpassat program.

    Det är rektor på den mottagande skolan som beslutar om det är möjigt att ta in en ny elev "mitt i läsåret" eller in i åk2 eller åk3.

    Däremot in i åk1 - konkurrerar man om plats på "vanligt sätt", genom gymnasieantagningen.

    Du kan fortfarande söka om till åk1 och komma in på ett nytt program på "vanligt sätt", och från hösten 2016 läsa 3 år på ett nytt gymnasieprogram.

    Jag säger inte att det är omöjligt att göra så som du önskar. Men det är rektor på den skolan dit du vill byta. Om det är inom samma skola, är det rektor på det programmet dit du vill byta. Det kan på mindre skolor vara samma rektor för alla program. På större skolor är programmen uppdelade mellan olika rektorer.

    Kontakta rektor på det programmet dit du vill byta på den skolan som du vill byta till och gör det så fort som möjligt.

    Bästa hälsningar & lycka till!

    Milla SYV

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'ima' (2 st.)

    • Hejsan123

      Hoppa av gymnasiet?

      Hej, undrar vad man kan göra istället för gymnasiet om jag skulle hoppa av nu i åk 1?, är 17 år gammal just nu. Eller om man kan ta en liten paus från skolan ett tag.

      Liselotte: : Hej Frida,Som studie- och yrkesvägledare vill jag avråda från att hoppa av gymnasiet om man inte har en bra plan för vad man ska göra i stället. Vad kan man göra i stället för att gå... Läs hela svaret
    • Emma

      Om jag aldrig klarar matten men vill gå konstnärlig utbildning?

      Finns det några andra sätt att komma in på ett nationellt program än via Introduktionsprogram om man har ett funktionshinder? Ett hinder som gör att man kanske aldrig kommer att klara alla av de tre viktigaste ämnena svenska, engelska och matte? Finns det några skolor med program som gör...

      Anna: : Hej, jag vet inte vilken inriktning på ES som du vill komma in på. Och det kan vara viktigt att veta. T.ex finns det i Stockholm 22 gymnasieskolor som erbjuder ES med olika... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga