Jonathan
    Har försökt hitta gymnasium som är på min nivå men antingen är de antagningspoängen för höga eller för låga. Kan ni säga skolor och inte bara referrera mig till gymnasium.se eller nån annan hemsida.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV
    Hej Jonathan,
    du undrar om vilka skolor i Stockholm som har 250-270 "i antagningspoäng" men till vilket program?

    Även om du uppger vilket program du är intresserad av (och på vissa program är det även viktigt med inriktningen som t.ex på Estetiska och Hantverksprogrammet där inriktning läses från åk1) - så är det ingen som vet exakt vad poängen kommer att ligga på för nivå framöver. Det man kan titta på är så som det har varit i fjol men det kan ju ändras och både gå upp och ner ganska mycket.
    Stockholm är också ganska "stort" och frågan är om du kan pendla till "vart som helst i hela Stockholm" - och menar du då Stockholms kommun eller län eller bara centrum eller någon annan del av Stockholm?

    Vårt råd är att man söker till den utbildningen som man är intresserad av och i första hand till den skolan som man gillar mest och sedan lägger till några andra alternativ också, så att man garderar sig. Det är det som erfarenhetsmässigt ger bäst resultat för de flesta elever. Givetvis rekommenderar vi också att man kämpar på för högre betyg nu under våren! *L* :-)

    Bästa hälsningar & stort lycka till med ditt gymnasieval!
    Julia SYV

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga