Jasmine

    Hej, jag går anda ringen i sambeteende och mitt dröm jobb är att bli polis eller kriminolog. Mina frågor är då; vart finns distansutbildningarna inom polis och kriminologi? (Jag känner att det kommer funka bättre för mig med distansutbildning än vanlig heltid i högskola)Och hur mycket merit krävs det för båda? Jag räknade lite mina merit men det är fortfarande inte säkert men jag tror jag kommer gå ut med ungefär 17 i merit kommer det räcka för att kunna bli kriminolog eller polis?

    2 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Jasmine,
    om du idag går andra årskurs på gymnasiet, kommer du söka till Eftergymn.utbildningar till hösten 2021; utbud så långt fram är inte fastställd.
    Om du söker till kriminologprogrammet eller andra högskoleutbildningar till hösten 2021, kommer du se det fullständiga utbudet först i mitten på mars 2021, alltså om ca ett år.
    Polisutbildningar kan börja även andra tiden är när terminer börjar. Utbud av polisutbildningar så lång fram än sommaren 2021 är inte heller är känd ännu.

    Men kika på utbudet som finns idag: Kriminologiprogrammen
    och polisutbildningar.

    De "vanliga kriminologiprogram" som leder till kandidatexamen kan jag inte se att det skulle finnas på distans men i Gävle ges programmet i Utredningskriminologi på distans - se info på hig.se/VGUKK och på Högskolan i Kristianstad erbjuds Beteendevetenskapligt program, på distans - se info på hkr.se/program/SGBE1

    Om polisutb.på distans: info från mars 2020 - "I Umeå, Borås och Växjö går polisutbildningen att läsa på distans. Antagningsprocessen för distanssökande är densamma som för polisprogrammet i övrigt, med skillnad att du kan önska studieplats under distansutbildningen.
    Studierna bedrivs på heltid i en mix av obligatoriska närstudieveckor på respektive universitet/högskola (3-5 veckor/termin) och på distans med stöd av en webbaserad lär-plattform. Studenten behöver en dator, webbkamera och hörlurar för att kunna följa utbildningen."

    ang. Heltid
    man kan läsa på distans på heltid eller på deltid, precis som om man kan läsa en "vanlig" dagtidsutbilning på hel- eller på deltid. Dock är det inte alltid alla utbildningar som erbjuds både på heltid och på deltid; om din utbildning erbjuds bara på heltid, så måste du läsa på heltid = 40 timmar/vecka.

    "Liknande yrken"
    Det finns många "liknande yrken" - t.ex yrken som "liknar" Kriminolog:
    yrke/kriminalvardare
    yrke/utredare
    yrke/beteendevetare

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hejsan,

    distans - är inte en studieform utan många Olika. :) Kika gärna på https://www.fragasyv.se/info/studieformer-distans

    där det förklaras att Distand är ett samligsord för alla utbildningar där man ej behöver gå till en och samma skola varje dag; dock kan man behöva delta i obligatoriska träffar eller ta del av undervisningen i ngn lokal utanför skolan via Tele-länk.
    Så, det är viktigt att läsa info om utbildningens egen hemsida angående vad just de menar med "distans".

    Frågor och svar taggade med 'genusvetenskap' (4 st.)

    • SYV-besökare

      Ett yrke som kombinerar många olika intressen?

      Jag har en elev som är intresserad av media, kommunikation, journalistik, film, psykologi samt genusvetenskap. Skulle ni kunnat ge förslag på något yrke som på något sett inkluderar flera av de intressen? tack så mycket på förhand! S.

      Daniel: : Hejsan, jag vill råda din elev att kika på många olika yrken - på www.framtid.se finns det cirka 2.ooo yrken beskrivna. Utbildningar som på olika sätt... Läs hela svaret
    • SYV-besökare

      Svårt att få jobb med kandidatexamen i genusvetenskap?

      Hej jag har kontakt med en person som har kandidatexamen i genusvetenskap från ett svenskt universitet och som i dagens läge arbetar med ngt. helt annat /som personlig assistent/. Var kan personen söka jobb och vad gör man om man inte får ngt. jobb? Personen i fråga har sökt ett stort antal...

      Milla : : Ett tips är att kika på alternativet Läsa vidare, på avancerad nivå eller skaffa sig ännu en kandidatexamen inom ett annat område (och det är möjligt man kan ta in en del av kurser från sin befintliga kandidatexamen in i en ny examen).
    • Marcus

      Statsvetare på genusvetenskap?

      Hej. Jag har för 10 år sedan läst 45 (nya) poäng genusvetenskap. Nu funderar Jag på att plugga igen. Jag har därför 2 frågor. 1. Då jag avslutade Genus B efter halva kursen, måste jag läsa om första halvan av B, det ser ut som om upplägget är högst varierat på olika skolor och därför...

      Mikael: : Om du vill ta ut Kandidatexamen råder jag dig ta kontakt med just det lärosätet där du planerar läsa kandidatkurs och ta ut examen. Pga det akademiska friheten ser reglerna ej identiska ut på... Läs hela svaret
    • Gäst

      Utbytesstudier för en student på Lunds universitet - hur går det till?

      Hej jag söker svar på frågan - en student på genusvetenskapliga programmet på Lunds Universitet vill åka iväg en termin som utbytesstudent. Hur går det till? Vad måste man tänka på? vad måste göras, när och hur? tusen tack för ett snabbt svar! :)

      Milla : : Hej, gå in på den här sidan>> där du ser med vilka universitet i andra länder som Lunds universitet har avtal med om utbytesstudier. Mycket bra reIevant... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga