1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej!
    GA (gymnasiearbete) är en kurs á 100p. som på heltid kan läsas på fem veckor.
    Utan godkänt betyg i GA kan man inte ta ut examensbevis och det gäller både högskoleförberedande- och yrkesprogram, både på gymnasiet och på komvux.
    Om gymnasieeleven inte gör gymnasiearbete eller får F i kursen GA, kan eleven söka till komvux (i den kommunen där hen är folkbokförd) och förhoppningsvis kan komvux erbjuda möjlighet att göra Gymnasiearbete med passande tema, så att det passar in i den inriktningen som personens gymnasiala studier ligger inom.
    Tema för GA, frågeställningar och tillvägagångssätt (hur genomförandet av GA ska gå till) samt hur och när redovisning görs, bestämmer handledaren för GA (i samråd med den studerande).

    Att klara av göra GA och få godkänt betyg på kortare tid än fem veckor kan eventuellt gå men det är i så fall ett undantag. Som regel gör man GA på heltid på fem veckor (arbetsinsats = 200 timmar).

    Frågor och svar taggade med 'pedagogiskt arbete' (2 st.)

    • Linnea3254

      Förskollärare- vidareutbildning?

      Hej! Jag är snart färdig förskollärare. Under min utbildning har jag insett att jag brinner för utvecklingsarbete inom verksamheten. Jag tycker det akademiska är väldigt givande och roligt. Jag undrar därmed vilka möjligheter jag har i framtiden att läsa vidare. Det kan exempelvis vara...

      Milla : : Hej!Med utbildning till förskollärare i grunden (förskollärarexamen och förskollärarlegitimation) kan du bl.a sikta på att bli Förskolechef,... Läs hela svaret
    • nilla

      kan jag vidareutbilda mig till speciallärare?

      Hej, jag har blivit antagen till följande utbildning: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång musik. Om jag utbildar mig till detta och jobbar som musiklärare på en grundskola i 3 år, kan jag efter det vidareutbilda mig till speciallärare?

      Anna: : Hej Nilla! Speciallärare är inte ett yrke utan flera - man kan bli Speciallärare i matematik, eller i språk och skriv/läsutveckling eller inrikta sig på Utvecklingsstörning: se exempel på de olika lärarprogram nedan

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga