Benny

    Det finns två delar som ska uppfyllas för att kunna söka till högskola, omfattningskrav och behörighet. Omfattningskravet innebär studier från 1 till 3 år beroende på tidigare studier, arbetslivserfarenhet. Min fråga, hur kan det vara möjligt eller intressant för en stjudieanordnare att veta hur lång tid en elev har studerat? Om eleven har grundläggande högskolebehörighet så är väl det formella studienivåkravet uppnått ?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Benny;

    du får bäst svar från Antagning.se - som just gör antagning till svenska högskoleutbildningar. Du kan också kontakta antagningsgruppen på just det lärosäte dit personen med Omdöme från en folkhögskola, vill söka.

    Vad jag vet, så kan man inte snabbare än på ett läsår få omdöme om grundläggande behörighet när man studerar på folkhögskolans allmän kurs. Alltså, även om man är jätteduktig och kan "allt" så måse man ändå läsa i minst ett läsår (två terminer) för att kunna få ut Omdöme om grundläggande behörighet.Jag tror inte det spelar ngn roll om man läset 1, 2 eller 3 år på en folkhögskola - men minst ett läsår ska man alltså läsa - om man får Omdöme om grundläggande behörighet.
    Med det omdöme prövas man i BF-urvalet om man söker till en svensk högskole-universitetsutbildning.

    Hänvisning/Lästips:
    antagning.se/sv/Det-har-galler-for-dig-som-gatt/Folkhogskola

    Frågor och svar taggade med 'prioritera alternativen i gymnasieansökan' (1 st.)

    • Individ06

      Vem har företräde?

      Hej! Det är snart dags för den preliminära gymnasieantagningen, och jag kommer att söka till ett par gymnasieskolor, så min fråga är: om jag har t.ex sökt NA på skola 2 som sistahandsval och en annan har haft samma skola och linje på sitt...

      Julia: : Hej Calle,eleven med högre meritvärde/betygspoängen har företräde, även om hen hade den utbildningen (skola och program) som sitt femtonde val eller 20-de... förutsatt att eleven inte kom in på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga