Hanna
    Finns det en stor chans att bli underkänd på att gymnasiearbete? Enligt min lärare kan man få underkänt om man bara använder fel formalia till exempel. Jag är mer orolig att läraren kommer underkänna mig för mitt innehåll av fakta.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Hanna!
    Jag förstår att man kan vara orolig för betyg i en så viktig kurs som Gymnasiearbete. Utan E i kursen får man inte Examensbevis.
    Vill lugna ner dig lite genom att påminna dig om att det finns möjlighet att läsa upp Gymnasiearbete på komvux i fall det (mot förmodan) blir ett F-betyg för dig i den kursen.

    Om du berättar för oss vilket program du läser, kan vi ge dig ett bättre svar. Det är inte exakt samma krav som ställs på gymnasiearbete på olika gymnasieprogram. Det är skillnad på yrkesprogram och högskoleförberedande - t.ex.

    Information från Skolverket hittar du på den här sidan http://www.skolverket.se/skolformer/gymnasieutbildning/gymnasieskola/gymnasiearbetet

    Du kan där (länk ovan) läsa om vilka krav som ställs på gymnasiearbete.

    Ett råd som jag kan ge är att hålla kontinuerlig kontakt med din handledare för gymnasiearbete och följa råd och instruktioner från den handledaren. Du kan också be att hen i god tid innan säger till i fall risken finns att du kan få F-betyg, så att du har tid att rätta till de eventuella fel och brister.

    Bästa hälsningar och lycka till!
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga