wilma
    Jag har nyligen börjat gymnasiet och jag förstår inte poängsystemet alls! Det står att jag kan få hundra poäng per ämne. Men beror inte det på vilket betyg jag får? Vad får jag för poäng om jag får; A, F och får jag över huvud taget några poäng för F? Snälla någon förklara detta för mig för jag blir helt förvirrad! Hur funkar poängsystemet?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Wilma!
    100 poäng per kurs mäter kursens STORLEK. En 100 poängskurs på gymnasiet = ca 100 undervisningstimmar + ca 100 timmar för läxor, grupparbete, självstudier.
    Man läser, normalt sett, 2500 poäng under 3 år på gymnasiet.
    I de kurser där man uppnår godkänt nivå får man betyg E eller högre.
    I de kurser där man inte uppnår godkänt nivå får man betyget F.

    De flesta kurser på gymnasiet är á 100 poäng men det finns även de som är á 50 p. och 150 p. och några få stora kurser (oftast på yrkesprogram) som är á 200 p.

    Om du hör av dig med information om vilket program du läser - så kan jag ge dig exempel och förklaringar som är specifika för just ditt program.

    Skickar några länkar där info finns som förhoppningsvis förklarar ganska bra:
    http://www.gymnasieguiden.se/informeras/vad-kraevs-foer-att-uppna-gymnasieexamen
    http://www.gymnasieguiden.se/informeras/gymnasiet- sa-funkar-det
    http://www.fragasyv.se/info/problem-under-gymnasiet

    Bästa hälsningar och lycka till med dina studier!
    ANNA


    Frågor och svar taggade med 'konfliktstudier' (1 st.)

    • Sara

      Socionomprogrammet ?

      Hej! Jag är intresserad av att jobba som socionom internationellt, efter socionomutbildningen vill jag läsa ett masterprogram som antigen mänskliga rättigheter eller freds och konfliktstudier för att kunna jobba för FN eller någon internationell organisation, är detta möjligt? Kan man gå...

      Anna: : Hej Sara,för behörighet till utbildningar på avancerad nivå (magister- och master) räcker det med kandidatexamen = 3 års studier på grundnivå på högskola/universitet.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga