Anna
    Hej jag undrar om jag kan utbilda mig till psykolog om jag läser Humansistiska programmet ? Om det finns något, vilket ämne behöver jag läsa till?

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    Hej Anna,
    Behörighet till Psykologprogrammet är Grundläggande behörighet samt matematik 2 och samhällskunskap 1b.
    Eftersom Matematik 2 inte ingår som en obligatorisk kurs på Humanistiska programmet, är det den kursen som du behöver lägga till.
    Matematik 1b ingår som obligatorisk kurs och Matematik 2b kan du läsa som Programfördjupande kurs eller inom Individuellt val.

    Du BEHÖVER lägga till bara Matematik 2b, men i fall du vill höja konkurrensvärde av dina betyg kan du även välja läsa Engelska 7 samt högre kurser i Matematik /dvs Matte 3 och 4/. Även Moderna språk från steg 3 och högre kurser - kan ge Meritpoäng.
    Du kan läsa om regler kring Meritpoäng på http://www.gymnasieguiden.se/informeras/meritpoaeng-meritkurser-omradeskurser.

    Mvh
    Liselotte SYV
    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'gamla betygssystem' (2 st.)

    • Afkar

      Naturkunskap A?

      Hej,jag har naturkunskap b och det krävs naturkunskap A för att bli antagen till förskolelärareprogram, hur höjer man sina betyg till A?

      Daniel: : Hej Afkar,jag är inte säker på exakt vad du menar. De gamla kurser i Naturkunskap på gymnasienivå hade följande namn:Naturkunskap AochNaturkunskap B. Betyg i de "gamla kurser" kan man sedan 1 juli 2017 inte... Läs hela svaret
    • Personligt

      Slutbetyg - behöver jag ha med samtliga steg?

      Hej, jag har fått beviljat att läsa till ett slutbetyg eftersom jag ha en kurs som inte kan omvandlas. Jag har läst upp ett helt behörighetsområde. Jag har läst fysik 1 och 2, biologi 1 och 2, kemi 1 och 2 samt matematik 1-4. (Matematik 4, fysik 2, biologi 2 och kemi 2 krävs för...

      Milla : : Det är rektor på komvux som godkänner hur Slutbetyg ser ut, men du kan komma med ditt förslag; förhoppningsvis blir det godkänt. Du behöver ha 2350 poäng i ditt slutbetyg.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga