Askin
    Hej! Jag vill gärna ha svar från Mikael om det går.

    Du svarade innan på min fråga om jag inte ville att mina utökade kurser (spanska 4 och engelska 7) skulle räknas in i mitt jämförelsetal när jag sökte till handelshögskolan kunde jag be min skola sätta dessa kurser under studieintyg? Först och främst, är det enkelt att fixa eller är det en besvärligt process med rektor som måste genomföras? Sen de andra. Garanterar ett studieintyg att dessa kurser verkligen INTE skulle räknas med till ansökan till hhs?

    Jag har mailat antagning.se och väntar på svar därifrån. Men om det är så att dessa kurser räknas in måste jag antingen sätta de under studieintyg eller annars avbryta dem (om de går?)

    Tack så mycket
    • Mikael : Jag kontaktade Skolverket och fick svar! läs mitt svar till dig nedan.

    2 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    Hej, Askin
    det är bäst för dig att invänta svar från Antagning till högskola/Universitet.
    Din fråga handlar om UNDANTAG.
    Att man läser utökade kurser tillhör undantag och att Handels inte räknar med Meritpoäng tillhör också undantag - så det är "dubbelt upp" med undantag i din situation.
    Antagningsreglerna kan också ändras, de är inte konstanta. Har du läst på http://www.hhs.se/se/Education/BSc/BSc/Antagning/Pages/S%C3%A4rskildameriter.aspx om antagning på Särskilda Meriter? Har du gjort eller planerar att göra Högskoleprovet?

    Du ställer komplexa frågor och det är viktigt att du får info- som är till 100 procent korrekt - därför måste du fråga rätt instans, som är Högskoleantagningen. Det är de som tolkar reglerna & hanterar undantagssituationer, dvs deras beslut gäller.

    Vi på Fragasyv.se kan berätta om de allmänna reglerna & ge några tips - vad du kan tänka på: t.ex. inte glömma att det finns möjlighet att komma in på Högskoleprovet eller på Särskilda meriter.

    Ang. utfärdandet av Gymnasieexamen /och ev. även ett Studieintyg/ - boka tid hos SYV på din skola. SYV kontaktar Rektor vid behov. Det är Rektor som skriver under varje dokument om Gymnasieexamen. Din skola kan ha policy i hur de hanterar utökade kurser men du kan alltid ÖNSKA hur du vill få dem hanterade.

    Återkommer om vi får fram info- som är relevant i din situation!

    Bästa hälsningar
    Liselotte SYV
    P.S: Önskar dig allt väl & lycka till!
    Liselotte
    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej, här kommer svar från Skolverket:
    Reglerna säger bland annat att alla kurser som ingår i en elevs individuella studieplan ska framgå av examensbeviset. Även de utökade kurserna ska med andra ord finnas med på examensbeviset, men det kommer att synas att de är just utökade kurser.
    Du kan prata med din SYV på skolan om vilka kurser som skall skrivas in i Examensbeviset som just UTÖKADE KURSER.
    I fråga om vilka utökade kurser som räknas in i Jämförelsetal & i Meritvärde, hänvisar Skolverket till Antagning.se.

    Mvh
    Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'mångfaldsstudier' (4 st.)

    • Elma

      Kan jag bli integrationshandläggare om jag studerar mångfaldsstudier?

      Hej jag har en fråga. Kan man bli integrationshandläggare om man studerar mångfaldsstudier? Eller hur ser det ut. Vad kan man till exempel bli om man studerar mångfaldsstudier oavsett? Mvh, Belma

      Anna: : Hej Elma,yrket Integrationshandläggare hör i Sverige ej till de så kallade Reglerade yrken; därför är det varje arbetsgivare som fritt får... Läs hela svaret
    • Sara

      mångfaldsstudier?

      Kan man bli handläggare om man pluggar mångfaldsstudier på grundnivå det vill säga 3 år?

      Julia: : Ja, det tycker jag att man kan. >> Handläggare är Inte ett reglerat yrke. Det betyder att arbetsgivare får anställa vem de vill. En 3-årig högskoleutbildning är en bra grund för att... Läs hela svaret
    • Sara

      Mångfaldsstudier?

      Hej jag undrar vad man kan få för jobb efter man har pluggat mångfaldsstudier?

      SYV-besökare: : Hej Sara, kika på https://www.framtid.se/yrke/jamstalldhetssamordnare men annars så beror det på omfattning av studierna också - är det ett kandidatprogram på 3 år? eller med påbyggnad -... Läs hela svaret
    • Anonym

      Hur blir man talpedagog?

      Hej, jag undrar ifall det finns en utbildning för att bli talpedagog och hur man i så fall går till väga? Sen fick jag reda på att mångfalldstudier utbildningen liknar socionom utbildningen mycket, men kunde inte själv läsa mig till det, så min fråga är ifall det stämmer och vad är det för...

      Julia: : Hej, det är Logopeder >>, som kallas vanligtvis för talpedagoger. Kika också på Afasipedagog>>.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga