1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Nour,
    om du i dokumentet "Examensbevis" har betyget i engelska 7 markerat med "U", då räknas det betyget i allra de flesta fall in i ditt jämförelsetal (eftersom den kursen ger dig meritpoäng).

    Men i vissa (undantags-) fall räknas det inte in i ditt jämförelsetal:

    • om högskoleutbildning inte räknar med meritpoäng (HHS i Stockholm och tekniska basåret på Chalmers, tekniska högskolan i Gbg är exempel på utbildningar som ej accepterar meritpoängen; det är icke-statliga högskolor som har rätt att införa egna regler) - de flesta högskolor och universitet i Sverige är statliga och accepterar meritpoängen.
    • om du redan genom andra kurser uppnår maximalt antal meritpoäng (2,5), exempelvis om du har betygen i moderna språk 3 och 4 och i högre mattekurser; på så sätt ger inte eng 7 just Dig meritpoäng - då du redan har max och då bortser man helt från eng 7 om eng 7 är i ditt examensbevis markerad med "U". 

    Men om du får meritpoäng för eng7, kan du inte påverka det faktum att betyget kommer räknas in i ditt jämförelsetal.

    ang.Prövas i BI, direktgruppen
    om ditt examensbevis inte är en komplettering (alltså om du fick examensbevis på gymnasiet,och inte - efter komplettering - på komvux), så spelar det ingen roll om kurser är "U" eller vanliga. U-kurser i exam.beviset är inte en komplettering.

    Med vänlig hälsning
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga