Rose
    Hej,
    Jag vill läsa en bred utbildning och helst ett vanligt ekonomie kandidatprogram, men kommer inte in på det i Uppsala universitet. På Stockholms universitet verkar det inte finnas ett ordinarie ekonomie kandidatprogram utan endast ett kandidatprogram i företagsekonomi.

    Det jag undrar är om det blir lika brett då, om jag skulle välja utbildningen på Stockholms universitet, dvs blir jag behörig till samma jobb som en person som läser ett vanligt ekonomie kandidatprogram på exempelvis Uppsala universitet. Eller kan man endast jobba inom företag med det programmet?

    Undrar också om det finns någon annan lösning om jag vill läsa ett vanligt brett ekonomie kandidatprogram och bli ekonom, men inte vill plugga utanför Stockholm/Uppsala området?

    Mvh,
    Rose

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Rose,

    Ekonomiprogrammet på de svenska lärosätena kan även ges på distans, se t.ex hig.se/SGENK

    Du kan också göra högskoleprovet för att prövas även i HP-urvalet, vilket ger dig en extrachans att komma in på en svensk högskoleutbildning.

    Ang.innehåll i olika kandidatprogram på högskolor-universitet och vad man kan jobba med efteråt - se information på utbildnignarnas egna webbplaser och kontakta studievägledare som jobbar på de institutioner där utbildningarna ges.

    Allmänt gäller: de flesta yrken inom område Ekonomi är i Sverige icke-reglerade; det blir med det upp till en arbetsgivare att bestämma vilken utbildning och andra meriter som ger jobb. Och olika arbetsgivare kan tänka olika.

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga