Carina

    Min son vill söka gymnasium i Stockholm och har för avsikt att skriva sig där. När måste vi göra det och hur går antagningen till då?

    • : Han har för tillfället inte betyg så han är behörigast söka men räknar med att vara behörig med Vt-20 betyg
    • Julia : Det är de betygen som finns i SLUTBETYGET från Grundskolan som ligger till grund för antagning till gymnasiet.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej,
    om det inte är 100 % säkert i vilken stad eleven vill gå på gymnasiet, då är det bra att söka i båda städerna. Kontakta gärna antagningskansliet i den delen av Sverige där eleven bor nu. Ni kan också kontakta Gyantagningen (antagningskansliet i Stockholm) men jag tror det första frågan ni får: Exakt När kommer eleven att vara folkbokförd i Stockholm?

    OBS! om eleven söker till fristående gymnasieskolan, då spelar det ingen roll vilken kommun hen är folkbokförd i - då privata/fristående gymnasieskolor behandlar alla elever "likadant" (alla är förstahandssökande) medan kommunala gymnasieskolor tar in "egna" elever i första hand och "övriga" - i andra hand.
    Det finns många friskolor /fristående gymnasieskolor/ i Stockholm, t.ex:
    Realgymnasiet-stockholm
    gymnasium/pahlmans-gymnasium
    procivitas-privata-gymnasium-stockholm
    praktiska-stockholm-bromma
    yrkesgymnasiet-stockholm
    cybergymnasiet-odenplan
    **********
    Hänvisningar:
    gymnasieguiden.se/informeras/behoerighet-att-soeka-till-gymnasiet-gymnasiebehoerighet
    gymnasieguiden.se/informeras/skoltyper
    gyantagningen.se/kontakt.

    Frågor och svar taggade med 'föreståndare' (2 st.)

    • Malin

      Föreståndare LSS - utbildning?

      Jag vill jobba som föreståndare för ett LSS boende men undrar vilken utbildning som krävs?

      Anna: : Hej Malin, det brukar vara från arbetsgivarens sida önskemål om att sökande till tjänster som enhetschef eller föreståndare för ett LSS boende har en högskoleutbildning exempelvis... Läs hela svaret
    • Anna

      Vidareutbildning?

      Hej! Jag är en 19 årig tjej som har planer på att läsa till förskolelärare men är lite nyfiken på vad det finns för vidare utbildningar som man kan läsa efter man blivit förskolelärare? Finns det tex möjlighet att utbilda sig till specialpedagog efter att läst till förskolelärare? Tack på förhand!

      Liselotte: : Hej Anna, ja, det finns en specialpedagogisk påbyggnadsutbildning för förskollärare /på ett år, 60 högskolepoäng/ som gör att en förskollärare med den påbyggnadsutbildningen... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga