Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
Sök efter frågor
Här kan du söka bland alla redan ställda frågor.
Alla frågor är besvarade av riktiga studie- och yrkesvägledare.
Just nu är 32237 frågor besvarade.
teoretisk gastronomi?
Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
1 Svar
Hej Kristina,
kan inte du starta eget företag och som egenföretagare/entreprenör sysssla med det som du tycker är roligast? Du skriver att du vet att du skulle göra ett mycket bra jobb om du fick chansen. Ge dig själv jobb, bli din egen arbetsgivare.
Som frilansande journalist också - kan inte du skriva artiklar/krönikor inom ditt specialområde och försöka få dem publicerade i passande tidningar/tidsskrifter?
***
Sedan tänker jag också på att >>doktorand-tjänster är ju ett sätt att "studera med lön". Om du kan söka doktorand-tjänst inom ditt favorit-område, kanske?
***
Folkhögskolorna - det finns idag 154 folkhögskolor som har olika inriktningar och specialiteter. Det kan finnas (förhoppningsvis) någon folkhögskola som har - för dig - rätt inriktning, där du skulle kunna söka jobb som lärare (folkhögskolelärare)?
Överlag - att undervisa tänker jag på...? och/eller att utveckla undervisningsmaterial för lärare/utbildare?
Inom gymnasieskola finns det t.ex en kurs Naturvetenskaplig specialisering. Ditt intresseområde kanske kan bli grund för en kurs inom det ämnet?
Hoppas någonting i mitt svar kan på något sätt bli till hjälp för dig!
Bästa hälsningar och lycka till!
ANNA
Frågor och svar taggade med 'midsommar' (4 st.)
-
Fråga gällande behörighet, krävs steg 1 kurser?
Hej! Jag gick samhällsprogrammet på gymnasiet, men funderar nu på att sadla om till att läsa till läkare på universitetet. För att vara behörig till läkarprogrammet krävs grundläggande behörighet plus Fysik 2, Kemi 2, Biologi 2...
Hej! Om du på Komvux eller genom prövningar får godkända betyg i fysik 1a och 2, kemi1 och 2, biologi 1 och 2 - då kommer endast betygen på nivå 2 räknas in; detta... Läs hela svaret -
Grundläggande behörighet utan Engelska & matte ?
Hej jag är undersköterska,vill plugga vidare utan att ha engelska Och matte finns det möjligheter olika utbildningar exempelvis tänkte på tandsköterska,kan jag ansöka till olika program utan engelska o matte? Isåfall vad finns det för...
Hej!yrkeshögskoleutbildningar gör "sammantagen bedömning": betygen och arbetslivserfarenhet + även motivation som du har.Högskola-universitet kräver däremot... Läs hela svaret -
Kan jag bli lastbilschaufför efter gymnasiet?
Jag går andra året på Naturvetenskapsprogrammet och jag har nu insett att jag vill bli lastbilschaufför men vet inte hur jag ska gå tillväga. Jag har dåliga betyg och det verkar som att jag kanske måste gå ett fjärde år för...
Sök till FT/transport år 1 till hösten men fortsätt nu göra ditt bästa i alla kurser du läser. När du får Antagningsbesked kring midsommar kan du bestämma om du... Läs hela svaret -
Läsa utökat på gymnasiet?
Hur blir det med betygen när man läser utökat på gymnasiet. Vill få merit men vill inte att betyget drar ner snittet (engelska 7) Tar man då de bäst betygen och att ett betyg då inte räknas med eller kommer alla betyg räknas med?
Hej,Reglerna för dig som läser mot examensbevis (enligt din ålder, 18 år) är du för ung för att ha kunnat börja läsa på gymnasiet år 2010 eller tidigare (för de... Läs hela svaret
Hittar du inte din fråga?
Skapa en ny fråga