Emelie

    Hej! Jag är intresserad av att läsa kriminologi. Jag har en gymnasieexamen från samhällsvetenskapsprogrammet och läste senare även undersköterskeutbildning på gymnasienivå och har goda betyg från den. Räknar jag endast poängen från samhällsvetenskapsprogrammet eller från båda utbildningarna? Isåfall hur räknar jag ut mitt meritpoäng?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Emelie!
    Det är 2 helt olika situationer: om du har även yrkesexamen (alltså examensbevis som undersköterska) eller om du endast har ett examensbevis, från SA + läste kurser/utbildning till undersköterska.
    I vilket fall behöver du inte själv räkna fram ditt meritvärde. Det kommer Antagning.se göra när du gjort ansökan om högskolestudier.
    Om du inte tagit ut även yrkesexamen från komvux, då har du endast ett examensbevis och det är kurser som finns i det examensbeviset som ditt meritvärde räknas ut på. Om du har tagit ut (eller kommer ta ut) examensbevis/yrkesbevis från komvux och om det är högre betyg i det exam.beviset, kommer Antagning.se basera meritvärde på det examensbeviset som ger dig högre meritvärde.
    Se alltid till att Antagning.se har alla uppgifter om dina gymnasiala studier. Antagning.se räknar alltid till din fördel: de räknar in det som måste räknas in + av det som får räknas in endast det som ger dig höjning av ditt meritvärde.
     

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga