Zanna

    Jag tog studenten vid omvårdnadsprogrammet på gymnasiet för ca 14 år sedan, jobbade lite inom vården efter det men sen har jag bara haft andra typer av arbeten. Nu skulle jag vilja återgå till vårdyrket men känner mig väldigt ringrostig. Jag har glömt jättemycket men är ju ändå behörig. Därför undrar jag om det finns någon typ av uppfräschningskurs man kan gå för att komma tillbaka, jag har ju inte lust att gå hela utbildningen igen.

    1 Svar

    Daniel SYV

    Hej!
    Känner tyvärr  inte ngn specifik uppfräshningskurs, men tänkte att praktik under några veckor eller om du vill titta på yrkeshögskoleutbildningar till specialistundersköterska? Men fråga på komvux i din kommun (där du är folkbokförd) om de kanske kan ge tips på ngn snabbutbildning eller om de kan rekommendera några kurser ur vård- och omsorgspaketet - för dig.

    Du kan också söka jobb som undersköterska och komma in i jobbet under den första tiden på jobbet, du kan be din arbetsgivare om att hen utser en handledare som du kan gå bredvid under ett par veckor till att börja med. 
    P. g. a att Undersköterska är i Sverige ännu (april 2020) inte ett reglerat yrke, kan man få jobb som undersköterska utan ngn specifik utbildning t.ex om man har grundskolekompetens och arbetsgivaren gör bedömning att personen är lämplig att anställas (att hen kan lära sig jobbet på arbetsplatsen, efter anställningen). 

    • : Tack så mycket för ditt svar Daniel, ska ta det i beaktning!
    • Anna : vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga