sofia
    jag går IM, introduktionsprogrammen, och är redan godkänd i 9:ans matte. Så nu läser jag matematik 1b och undrar vad det är. Är det en gymnasiekurs? kommer jag ha nytta av det om jag kommer in på ett program nästa år?

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    Ja, Sofia, Matematik 1b är en gymnasiekurs.
    Matematik 1 är en obligatorisk kurs i Gymnasieexamen.
    Man kan, alltså, inte få ut gymnasieexamen utan Matematik 1a, 1b eller 1c.

    Matematik 1a läses på yrkesprogram.
    Matematik 1b läses på Estetiska, Humanistiska, Samhällsvetenskapsprogrammet och på Ekonomi.
    Matematik 1c läses på Naturvetenskapsprogrammet & på Teknik.

    Ja, du kommer att ha stor nytta av Matematik 1 på olika sätt: om du skall ta ut gymnasieexamen, måste ett GODKÄNT betyg i den kursen ingå. I annat fall är mattekunskaperna ändå väldigt bra att ha - det behövs i alla slags jobb och i livet i övrigt (att kunna räkna och tänka logiskt, vilket man också lär sig när man läser matte).

    Bästa hälsningar
    Liselotte SYV
    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'koder' (2 st.)

    • Johanna

      Ansökningskoder?

      Jag ska börja på celsiusskolan i Uppsala till hösten, vilket ligger i en annan kommun. Jag vet inte vad ansökningskoderna är till den skolan. I Karlskoga på Möcklengymnasiet är det tex NA-KAM.

      SYV-besökare: : Hej Johanna,Celsiusskolan är en Kommunal gymnasieskola och elever som är folkbokförda inom skolans upptagningsområde "går före" de elever som är folkbokförda utanför upptagningsområdet,... Läs hela svaret
    • Elev

      Gymnasiearbete tips?

      Hej , jag går andra året på gymnasiet i samhällsprogrammet och har börjat fundera lite kring mitt gymnasiearbete. vilka slags ämnen på mitt gymnasiearbete skulle vara bra för mig som går samhällskunskaps programmet ?

      Liselotte: : Hej, nedan ser du ett antal tips för vad man kan ha för temat för sitt Gymnasiearbete:1. Vad är samhällsnytta? Vem bestämmer vad samhällsnytta är? Kan man mäta den och i så fall hur?2.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga