Marcus
    Vad behövs de för poäng till gymnasiet för komma in på ekonomi programmet? kommer man in om man har 180 poäng?

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    Hej Marcus, man måste vara: behörig och sedan är det poängen /Meritvärde/.

    Till Ekonomiprogrammet är det godkända betyg i svenska, engelska, matematik samt i Geografi, Historia, Religionskunskap, Samhällskunskap samt i minst 5 andra valfria ämnen från vårterminen i å k 9 på grundskolan.
    Om man är behörig, då deltar man i urvalet "på poäng" /Meritvärde/. Hur många poäng som krävs för varje skola & program vet man först i efterhand, när den slutgiltiga antagningen har ägt rum.

    Du bör söka till det skola och programmet som du vill gå helst - i första hand.
    I andra hand - till det skola och program som du också kan tänka dig.
    I tredje hand - till det skola och program som du också kan tänka dig - i fall du inte kommer in på alternativ ett och två.... och så vidare. Du får söka många olika alternativ - och i fall du inte kommer in på ngt. av dina alternativ - kan du välja bland de utbildningar där det kommer att stå tomma platser.
    De ungdomar som står utan plats när läsåret börjar, omfattas av kommunens uppföljningsansvar - de kommer att få ngt. erbjudande om utbildningsplats eller praktik. Kommunens uppföljningsansvar gäller tills man fyller 20 år.

    I fall du är intresserad att veta vad antagningspoängen låg för innan - i år och förra året /vilket säger inte så mycket om vad de kommer att ligga nästa år - men kan ge en "fingervisning"/ råder jag dig att kontakta Antagningskansliet i ditt län. Adresser till alla antagningskanslier finns på http://www.antagningskanslier.se.
    Mvh
    Liselotte SYV
    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'pedagogiskt arbete' (2 st.)

    • Linnea3254

      Förskollärare- vidareutbildning?

      Hej! Jag är snart färdig förskollärare. Under min utbildning har jag insett att jag brinner för utvecklingsarbete inom verksamheten. Jag tycker det akademiska är väldigt givande och roligt. Jag undrar därmed vilka möjligheter jag har i framtiden att läsa vidare. Det kan exempelvis vara...

      Milla : : Hej!Med utbildning till förskollärare i grunden (förskollärarexamen och förskollärarlegitimation) kan du bl.a sikta på att bli Förskolechef,... Läs hela svaret
    • nilla

      kan jag vidareutbilda mig till speciallärare?

      Hej, jag har blivit antagen till följande utbildning: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång musik. Om jag utbildar mig till detta och jobbar som musiklärare på en grundskola i 3 år, kan jag efter det vidareutbilda mig till speciallärare?

      Anna: : Hej Nilla! Speciallärare är inte ett yrke utan flera - man kan bli Speciallärare i matematik, eller i språk och skriv/läsutveckling eller inrikta sig på Utvecklingsstörning: se exempel på de olika lärarprogram nedan

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga