Laura 21 år
  Hej,
  Om jag börjar med att säga att jag går nog i min kusins fotspår, hon jobbar i Dubai, på kvällen på en bar (VIP Room) och under dagen på vissa dagar på tror jag den dyraste restourangen Movida. Och jag har ingen aning egentligen om vad hon gör där, men hon hämtar dit folk och gör lite ''reklam'' till där hon jobbar samt tar emot bokningar.
  Vilken utbildning är det man behöver för att kunna jobba utomland som det hon jobbar med?

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Laura,
  eftersom vi vet inte exakt vad din kusin jobbar med så är det jättesvårt att säga vilken utbildning man behöver. Kan inte du fråga henne vilken utbildning hon har?

  Utan att veta mer än det, som du beskriver så skulle jag svara så här: det viktigaste är att kunna språket - det språket som talas i det landet där man vill jobba + engelska + så många andra språk som möjligt (för att kunna prata med så många turister från olika länder som möjligt).
  Sedan behöver man också lokalkännedom /känna sig hemma där man jobbar/ - för man kan inte visa runt och rekommendera saker om man inte själv känner till dem.

  Vill man jobba på en restaurang, så kan man utbilda sig till kock, kallskänka/servitris - på Restaurang/livsmedelsprogrammet. Även om man inte lagar mat, utan är Värdinna på restaurangen, är det alltid mycket bra att veta mycket om mat, dryck och om matlagning - då kan man hoppa in och hjälpa till vid behov i köket och kan hjälpa kunder på ett helt annat sätt (då har man kunskap "från grunden", så att säga, en stabil kunskap om matvaror, drycker och matlagning).

  Fundera lite på RL /restaurang-livsmedelsprogrammet/, läs om programmet här: http://www.gymnasieguiden.se/program/RL
  titta även på Hotell-turism http://www.gymnasieguiden.se/program/HT

  och här får du tips på några skolor som erbjuder de programmen i Stockholm:
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/grillska-gymnasiet-i-stockholm
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/stockholms-hotell-restaurangskola
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/stockholms-internationella-restaurangskola
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/design-construction-college-stockholm

  Önskar dig lycka till med ditt gymnasieval!
  Mvh
  Mikael SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga