Anderas

    Hejsan! Jag snackade med min rektor idag hon har inte hunnit svara tillbaka men hon snackade med mig om att jag kunde läsa kursen Ma3c även fast jag egentligen läser den och hon sa att jag då kommer ha mer än 2500p när jag går ut. Hon sa även att det var rätt så vanligt att folk hade kunde ha mer än 2500p. Då lyder min fråga: - Vad händer om man går ut med över 2500p?(gymnasiet)

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej,
    om du kommer ha betyg i fler än 2500p. mot slutet av årskurs 3 på gymnasiet, och om du då samtidigt uppfyller kraven för examensbevis, då kommer det i examensbeviset vara minst en kurs markerad med "U" som betyget "utökat". Betyg i kurser som i examensbeviset är markerade med "U" räknas in i elevens Jämförelsetal endast i två fall:
    - om den kursen krävs för särskild behörighet
    eller
    - om den kursen ger Meritpoäng.
    I andra fall räknas inte betyget in i elevens jämförelsetal (alltså, för ansökan till högskola-universitet i Sverige blir det som om man inte läst den kursen).

    Om eleven, trots betygen i många kurser, inte uppfyller kraven för examensbevis, får hen ett Studiebevis. Studiebevis ger inte grundläggande behörighet till högskolestudier; studiebevis kan på komvux kompletteras upp till examensbevis.
    I Studiebeviset nämns alla lästa kurser med tillhörande betyg.

    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga