zebastain
    Har stött på ett litet problem. Jag skulle vilja ha Naturvetenskap på gymnasiet men också teknik eftersom jag har en väldigt stort intresse med just datorer. Jag tänkt mig just nu att välja naturvetenskap därför att jag tycker om matematik väldigt mycket.
    Min fråga är att kan man senare efter gymnasiet i ett naturvetenskapligt välja till exempel något i en högskola som har något med dator och IT eller något liknande?
    Om det är nej så skulle jag gärna vilja veta om det är sant att man kan nästan välja allt efter naturvetenskapsprogrammet? Det som jag menar är att många människor säger "Med naturvetenskapsprogrammet kommer du nästan in på allt efter gymnasiet" Det som jag också undrar är vad kan jag inte välja efter gymnasiet?
    • : Du har ju lika mycket matte på teknik som på natur (på min skola iallafall)
    • : min fråga var också vad kan jag inte välja efter gymnasiet när jag går på natur? Kanske har du ett svar om det?
    • : Läkarjobb skulle jag tro, syven har mer koll iallafall :)

    1 Svar

    Lena SYV på GymnasieGuiden
    Hejsan, om du går Naturvetenskapliga programmet med främst naturinriktning så har du även möjlighet att söka till olika tekniska utbildningar på högskolan. Vill du hemskt gärna dock gå ett Teknikprogram så är det biologin (Bi 1+2 och Ke 2) och en kurs i kemi som fattas för att du ska få även hela den naturvetenskapliga behörigheten. Du kan ju kolla på de skolor som intresserar dig om du har möjlighet att komplettera med dessa kurser.

    Natur/natur är ett heltäckande program som som täcker in det flesta behörighetskurser som krävs på högskolan och då läser du även ett år Moderna språk. /Lena, Syv
    • : så det spelar ingen roll om jag går naturvetenskapliga eller tekniska. Jag kommer in på alla kurser som teknik har och alla kurser som natur har om jag går naturvetenskap med naturinriktning?

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga