1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hejsan,
    Det finns, i Sverige, ett antal yrken/tjänster där arbetsgivare kräver "högskoleutbildning på minst 180 högskolepoäng", oavsett vad det är för utbildning. Det är alltså en 3-årig utbildning på högskolenivå som krävs.  Några exempel på sådana jobb är FolkbokföringshandläggareArbetsförmedlareUtredare på FKStudiestödsutredare på CSN.
    Men jag tror du är i första hand intresserad av att få veta vilka yrken/jobb är kopplade mer till just Kriminologi-utbildningen. Du får gärna läsa på utbildningens egen webbplats och även prata med studievägledare på just det programmet som din fråga gäller. Allmänt sett, så känns det som att t.ex följande yrken kan bli aktuella med kandidatprogrammet i Krimonologi (OBS! yrken som jag nämner är icke-reglerade och därför kan arbetsgivare anställa även med andra utbildningar i grunden):
    Kriminolog
    Brottsförebyggande samordnare
    Civilutredare
    Frivårdsinspektör
    Kriminalvårdare

    Frågor och svar taggade med 'klinisk farmakologi' (2 st.)

    • Sky

      Klinisk farmakologi?

      Hej! Jag undrar om jag tar apotekarexamen som tar 5år och ett halvt år praktik, kan jag då därefter bli klinisk farmakolog, eller måste jag plugga ännu mer för att komma dit? Vad gör en klinisk farmakolog ens? Vad är arbetsuppgifterna?

      Peter: : Hej S!Du får gärna vända dig till de som jobbar på universiteten med de utbildningar som ligger inom den aktuella kunskapsområde: du kan ställa frågor både till studievägledare på de... Läs hela svaret
    • Sky

      Utbildning till klinisk farmakologi?

      Hej ! Jag undrar hur man blir klinisk farmakologi, har hört om att man måste vara i grunden utbildad till läkare eller apotekare, men vad händer sen? ska man läsa något mer efter apotekare för att bli klinisk farmakologi ?

      Anna: : Hej S!det vi vet om yrket Farmakolog berättar vi i yrkespresentationen på Framtid.se/yrke/farmakolog Oavsett vilken utbildningsväg man väljer, så blir den vägen ganska lång.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga