1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Hanna! jag gissar på att du i din fråga menar den här utbildningen på Södertörns högskola, sh.se/program--kurser/program/grund/interkulturellt-foretagande, stämmer det?
    Det är en av de många så kallade "mycket Breda utbildningar" som ger kunskaper som kan användas i många olika sammanhang. Jämför: vad kan man jobba med efter en gymnasial utbildning på samhällsvetenskapsprogrammet eller på humanistiska programmet? Svar: med allt möjligt, eller läsa vidare... . Och på samma sätt kan man säga att man kan jobba med allt möjligt även efter den här utbildningen som du ställer frågan om.

    På utbildningens egen hemsida läser man följande: "Programmet ger dig en bred utbildning med en kombination av företagsekonomi, humanistiska ämnen och språkstudier. Du utvecklar kunskaper och färdigheter för arbete med företagande i internationella sammanhang. Utbildningen ger dig de kultur- och språkkompetenser som behövs i flera små och medelstora företag på internationella marknader." På ett annat ställe på samma webbplats läser man "Din kompetens efterfrågas bland annat inom näringslivets organisationer, som till exempel den svenska handelskammaren." Av det drar jag slutsats att man, efter det programmet, kan få jobb på svenska handelskammaren.
    Fråga de som jobbar på den utbildningen om de gjort uppföljning och fått svar från sina f d studerande var de fick jobb eller vad de, för övrigt, gör efter sina studier på den utbildningen. Det är möjligt att en del studerande gick vidare till studierna på avancerad nivå - på master- eller magisterprogram. Fråga hur många som fick jobb på svenska handelskammaren och på andra ställen, fråga vilka de ställena är - det måste du fråga de som jobbar på just den utbildningen: studievägledare på den institutionen, programrektor, utbildningsadministratör m.fl. Du kan också fråga om alumni-verksamhet (om det finns möjlighet att kontakta dem som var tidigare studerande på programmet)... i så fall kan du ta direktkontakt med de som läste det programmet tidigare och fråga var de jobbar idag.

    Sedan finns det ett antal jobb som man kan få efter vilken som helst högskoleutbildning. Exempel på sådana jobb är: Arbetsförmedlare, Studiestödsutredare, Utredare på olika myndigheter, t.ex Civilutredare och Utredare på FK och ett antal andra "liknande" jobb.

    Frågor och svar taggade med 'plåtslagare' (3 st.)

    • magnus

      hur blir man plåtslagare?

      hej det är så att jag undrar hur man blir plåtslagare?

      Daniel: : Hej Magnus! För att bli plåtslagare väljer man gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning plåtslageri. Färdigutbildning i företag, efter avslutad gymnasial utbildning,... Läs hela svaret
    • Peter

      Takläggare plåtslagare utbildningar?

      Jag tänker byta yrke och har alltid fallenhet för plåtarbete och takanläggning. Finns det kurser att tillgå....? arborist / trädgårdsanläggningar är ett djupt intresse...?

      SYV-besökare: : Hej Peter, utbildningar till yrken Plåtslagare och Takläggare finns huvudsakligen på gymnasial nivå. Det är till komvux i den kommunen där du är folkbokförd som du bör... Läs hela svaret
    • Ludvig

      Var finns plåtslagarutbildning?

      Hej! jag bor i tranås och vill bli plåtslagare, jag tog studenten 2012 från plåt och svetsutbildningen och undrar hur jag ska göra, om det finns någon utbildning i närheten av tranås, jag försökte på lernia i växjö och det gick åt pipan pga brist på lärare och annat. mvh

      Lena: : Hejsan, jag får detta resultat via studentum.se: http://www.studentum.se/search/educations?q=pl%C3%A5tslagare Inte så många träffar dessvärre. Eftersom det generellt är brist på plåtslagare och du har ju redan gått... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga