Alice
    Hej!

    Jag går naturlinjen nu på gymnasiet men har under senare blivit mer intresserad av t ex psykologi, filosofi, osv.

    Jag undrar lite om vilka utbildningar efter gymnasiet som finns som har med dessa 'områden' att göra, och är det några särskilda kurser (förutom psykologi och/eller filosofi) som man måste läsa till?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Alice,

    man behöver inte på gymnasiet läsa filosofi eller psykologi för att kunna läsa de ämnen på högskolenivå.

    Du är intresserad av de ämnena och det är givetvis bra om du på din gymnasieskola kan läsa så många kurser inom de ämnena som din skola har möjlighet att erbjuda dig, men det krävs inte för att uppnå behörighet till psykologprogrammet eller för att kunna läsa kurser i psykologi eller filosofi på högskolenivå sen.

    Det som är viktigt att du får Examensbevis och tillräckligt höga betyg så att du kan konkurrera om utbildningsplatsen på högskoleutbildnigar och komma in.

    Kika gärna på yrken som ligger inom ditt intresseområde: https://www.framtid.se/yrke/psykolog

    https://www.framtid.se/yrke/filosof och https://www.framtid.se/yrke/psykologisk-coach

    Frågor och svar taggade med 'koder' (2 st.)

    • Johanna

      Ansökningskoder?

      Jag ska börja på celsiusskolan i Uppsala till hösten, vilket ligger i en annan kommun. Jag vet inte vad ansökningskoderna är till den skolan. I Karlskoga på Möcklengymnasiet är det tex NA-KAM.

      SYV-besökare: : Hej Johanna,Celsiusskolan är en Kommunal gymnasieskola och elever som är folkbokförda inom skolans upptagningsområde "går före" de elever som är folkbokförda utanför upptagningsområdet,... Läs hela svaret
    • Elev

      Gymnasiearbete tips?

      Hej , jag går andra året på gymnasiet i samhällsprogrammet och har börjat fundera lite kring mitt gymnasiearbete. vilka slags ämnen på mitt gymnasiearbete skulle vara bra för mig som går samhällskunskaps programmet ?

      Liselotte: : Hej, nedan ser du ett antal tips för vad man kan ha för temat för sitt Gymnasiearbete:1. Vad är samhällsnytta? Vem bestämmer vad samhällsnytta är? Kan man mäta den och i så fall hur?2.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga